Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Ли спечели Отритото първенство на Австралия по тенис

На Ли спечели Отритото първенство на Австралия по тенис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На Ли спечели титлата от Откритото първенство на Австралия по тенис. Във финала китайката след като се наложи с 7:6, 6:0 над Доминика Цибулкова от Словакия.

Това е втори трофей за Ли от турнири за Големия шлем, като тя е печелила и този от Откритото първенство на Франция през 2011 година.

31-годишната Ли излезе на корта в Мелбърн за своя трети финал, като този път не остави шансове на своята съперничка. Загубила от Ким Клайстерс и Виктория Азаренка в две от последните четири издания на турнира, китайката беше пределно мобилизирана и успя да триумфира, което ще я изкачи на трето място в световната ранглиста при жените. Ли завърши мача с 34 печеливши удара и пет пробива на сервиса на Цибулкова, която пък ще бъде 13-а в света от понеделник.

Другите два финала ги загубих с малка разлика, но днес вече беше време да спечеля. Това е моят любим турнир от сериите за Големия шлем и аз очаквам с нетърпение завръщането ми на кортовете в Мелбърн, каза Ли.

Цибулкова пък беше доволна от факта, че успя да спечели второто място в надпреварата. По време на награждаването тя заяви през сълзи: Това бяха двете най-хубави седмици в моя живот. Мисля, че ще се разплача. Този успех означава много за Словакия и се радвам, че го постигнах аз. Ли направи перфектен турнир и заслужава титлата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна