Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сарафов: Проверяваме дали Цветан Цветанов е бил подслушван

Снимка: БГНЕС

Не бих могъл да направя друг коментар на думите на адвокат Менко Менков, освен това, че той в крайна сметка е адвокат и изработва своя хонорар, каза пред "Хоризонт" заместник главният прокурор Борислав Сарафов

Така, както го изработва, защитавайки и други обвиняеми подсъдими, например братя Галеви. Всъщност всеки един адвокат се храни от своите клиенти и в това няма нищо лошо. В рамките на неговата защитна линия той би могъл да твърди всичко. По отношение на конкретния казус, аз не познавам всяко едно дело в държавата. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов за нас е обвиняемият Цветан Цветанов, лицето с три висящи дела и нищо повече. Дали е политик или не - прокуратурата не се интересува от това нещо. 

Сарафов обясни, че е по-запознат с делото за СДОТО.

Но не забравайте, че всяко едно СРС се разрешава само и единствено от съда. Ако е имало искане за СРС, то е отправено от наблюдаващия прокурор, разрешено е от съдебен орган и след като не е дало резултат е прекрането по съответния ред.

Той беше категоричен, че по делото за СДОТО не е имало искания за подслушване нито за Цветанов, нито за други хора. 

Това дело също е приключено и обвинителният акт скоро ще бъде внесен в съда.

Заинтригуван съм и ще проверя, предполагам до края на деня или утре - каза Сарафов по повод наказателното производство, за което става дума. След това  каза, че ще отговори на въпроса дали прокуратурата е поискала подслушване на Цветанов, след като направи проверка.

Чуйте интервюто в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна