Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Видабаскет" Николай Колев: "Без Теодор Киров ще е много трудно до края на сезона"

Основният състезател на мъжкия отбор на БК "Видабаскет" Теодор Киров се контузи и ще пропусне всички срещи до края на тазгодишния шампионат. На вечерната тренировка вчера състезателят обърна пръст, а диагнозата от спешното отделение във Видин за сериозна травма на вътрешен мускул и сухожилие хвърли в отчаяние всички момчета и старши треньора Николай Колев. Утре в болница "Пирогов" предстои операция на състезателя, който ще остане извън терена поне за 3 месеца, а това означава, че най-полезният играч на "Видабаскет" няма да довърши първенството. Проблемите за видинския клуб през този сезон не свършват, въпреки че най-накрая се намери финансов благодетел и отборът бе спасен. През есенния дял за повече от месец извън терена бе Тодор Колев, който счупи ръка и пропусна важни срещи от календара на мъжете.
          Теодор Киров
 

Старши треньорът Николай Колев: "Много неприятна новина за нас и най-вече за Теди. Без него в състава ще бъде много трудно на момчетата в оставащите 6 шампионатни срещи, тъй като той е един от лидерите на тима, комплексен състезател и основен реализатор, а също така и много силен в подкошието. Няма с кого да компенсирам неговото отсъствие, а тази седмица играем във Видин с лидера "Берое" Стара Загора.
 
Това е спортът, травмите за съжаление са част от ежедневието на спортиста и трябва да се преодоляват. Не трябва да се отчайваме, с отборен дух и характер трябва да се борим до край. По-важното сега е Теди да е здрав и бързо да се възстанови".
 
 
"Тази неделя е второто поредно домакинство на мъжкия отбор на "Видабаскет"- в зала "Фестивална" посрещаме тима на "Берое" Стара Загора- лидер в класирането, без допусната загуба от началото на шампионата. Старозагорци води Георги Младенов, който има амбиция от следващия сезон отборът му да участва в Националната баскетболна лига. БФБ определи наряда за срещата, която ще бъде ръководена от съдийска бригада Генади Иванов и Николай Цинцарски, а дежурен представител на федерацията ще е Иво Цеков от София"- каза за РАДИО ВИДИН спортният директор на БК "Видабаскет" Росен Ракаджиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна