Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Колев: "Отиваме в Пловдив за победа"

Във втория кръг от първенството при мъжете в "А" група "Видабаскет" Видин победи "Дунав 2007" Русе с 87 на 58 точки.

Във видинската зала Фестивална мъжете на "Видабаскет" и гостите от "Дунав" Русе започнаха с равностойна игра, като през първата и втората четвърт резултатът се движеше в диапозон от 6 до 8 точки разлика- водещи бяха домакините, а гостите постоянно догонваха. След почивката видинчани заявиха ясно желание за победа и изиграха страхотна трета четвърт- вкараха 26 точки, срещу само 12 върнати от гостуващия тим. Обратът дойде след кризисен момент, в който при почти равен резултат видинският състезател Мартин Вутов получи наказание за неспортменско поведение и гостите записаха 4 точки от наказателната линия.

"Вутов беше сменен. Остра забележка съм му направил. Той е юношестки национал, умно момче и талантлив играч и аз мисля, че е разбрал, че това не е стилът на видинския отбор. Той е преотстъпен играч и ние му даваме възможност да се развива. А той би трябвало да е полезен на отбора"- коментира ситуацията старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

В срещата "Видабаскет"-"Дунав" домакините спечелиха двойно повече отскочили топки в подкошията и записаха два пъти повече асистенции. Бойко Пангаров записа за домакините 25 точки, 10 борби и 9 завършващи паса. Активът на Тодор Колев е 22 точки, 6 борби и 5 асистенции, а в сметката на Теодор Киров има за тази среща 18 точки, 10 борби и 6 асистенции. За "Дунав 2007" Деян Денчев записа 17 точки и 5 борби, а Андреан Атанасов вкара 12 точки.

Видинчани са с една победа и една загуба, а за русенци това бе второ поражение. В следващия кръг- на 4 ноември, "Видабаскет" гостува на "Академик" Пловдив, а "Дунав 2007" посреща "Спартак МВР".

"Отиваме в Пловдив за победа"- уверено заяви в "Цветовете на деня" на РАДИО ВИДИН старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени