Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана Рейсинг тим" първенец в отборната надпревара по рали крос на писта "Пъстрина"

Над 20 пилоти от Монтана и Видин взеха участие в откритото състезание по рали крос на писта "Пъстрина", край Монтана. Идеята да закрият сезон 2012-та година бе на председателя на Монтана Рейсинг тим Александър Иванов. Въпреки не чак толкова приятното време за гледане на рали над 200 зрители останаха повече от четири часа край пистата. Състезанието нямаше за цел да излъчи победител, а всеки от пилотите да покара. 2012-та година бе доста успешна за "Монтана Рейсинг тим".
 
Румен Киров, Александър Иванов и Иван Живков заеха първите три места в крайното класиране в рали кроса. В големия клас в автокроса Христо Александров - Инженера и Анатоли Петков, също от монтанския клуб са първи и втори. В отборната надпревара и в двете разновидности първенец е "Монтана Рейсинг тим".

"Клубът съществува от 5 години, но 2012-та е най-успешната ни. Успяхме да обединим два клуба в Монтана - "Монтана Рейсинг тим" и "Нерон" и нещата се получиха. Имаме доста идеи за следващата година, дай боже да сме живи и здрави, за да ги осъществим. Изкам да благодаря на кмета на Монтана Златко Живков, на спонсорите и най-вече на момчетата, които карат в клуба", сподели Александър Иванов.

Дебют направи 16 годишният Иван Иванов, който е син на дългогодишния пилот Сашо Иванов.

"От малък съм по пистите с баща ми и рали кроса е в кръвта ми", сподели младият Иван, който ще следва стриктно съветите на баща си.


"Следващата година ще караме и двамата в рали кроса. Може би ще сме единствени в страната”, сподели Иванов - старши.

Голямата атракция на закриването на шампионата бе за феновете. Всеки, които пожела изпита тръпката на високите скорости и направи обиколки със "Субару"-то на Александър Иванов. Интересното бе, че две дами бяха първите престрашили се. Главният експерт по спорта в община Монтана, световната шампионка по парашутизъм, Даниела Йорданова първа се довери на уменията на Иванов.

"Изживяването е невероятно. Сега Александър Иванов ще трябва да ми се довери и да направим скок с парашут", шеговито сподели Йорданова.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна