Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: "Всеки мач за "Ботев" е като финал"

"Ботев" посреща "Берое" в събота от 15.30 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца. Мачът е от програмата на 16-ия кръг в "А" футболна група. Дербито между 11-ия и 12-ия в класирането е от значение и за домакините, и за гостите. "Ботев" има 15 точки и 7:22 голова разлика, а "Берое" е с 14 пункта и съотношение 19:29. Победата за врачани ще е добро начало в серията от три задължителни за спечелване срещи по пътя за оставането в елита. Старозагорци ще опитат да откраднат поне точка от гостуването си в града под Околчица. За настроението в състава си преди мача говори наставникът на домакините Антони Здравков:

"Всички футболисти са здрави. 99% съм сигурен, че отбора е готов физически. Всеки един мач, без изключение е като финал за нас, така че не искам оправдания. Разполагаме с футболисти, които могат да играят футбол на всякакви терени. Футболистите не са разглезени. Срещу "Берое" няма да мога да разчитам единствено на Андрей Атанасов", сподели Антони Здравков.

"Ботев" и "Берое" са се срещали 48 пъти в елита, като врачани имат положителен баланс срещу противника си - 21 победи, 7 равенства и 20 загуби при голова разлика 63:75 в полза на гостите. През есента "Ботев" падна с 0:4 при гостуването си в града по Аязмото, но тогава воденият от Джулиано Сонздони тим беше съставен от голобради юноши и чужденци. През миналата кампания врачани записаха равенство у дома с "Берое" от 1:1, но вгорчиха дебюта на наставника им Ивко Ганчев в Стара Загора с победа от 2:1.

"Врачани са готови за реванш, имаме боеспособен тим. Ще разчитам много и на подкрепата на публиката", добави старши-треньора.


От своя страна феновете на "Ботев" призоваха всички привърженици от Враца да бъдат внимателни, за да не последват санкции за любимия им тим. Тарторът на фенклуб "Ботев Враца завинаги" Георги Даскалов призна, че пролетният полусезон ще се проведе при драконовски мерки за сигурност и заподозря, че в БФС са намерили начин да се разправят с врачанския клуб. Даскалов е на мнение, че футболната централа е нарочила "Ботев" за изпадане и след като сценарият не е сработил през есента чрез поръчкови съдии, сега началниците щели да опитат да декласират "Ботев" чрез административни наказания, нарочвайки привърженици от Враца за най-големите расисти.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна