Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" ще търси победа при гостуването на "Раковски"

Врачанският "Ботев" ще търси победа при гостуването си на последния в "Б" футболна група - "Раковски". Мачът е от програмата на 11-ия кръг на втория ешелон. Врачани нямат друга алтернатива след домакинската загуба от "Банско" преди седмица, заяви старши-треньорът им Тодор Гарев:

"Отборът на "Раковски" е млад и играе необременено от гледна точка на класиране и точки. Такива отбори могат да бъдат и опасни понякога. А и нашият отбор вече не е в позицията на фаворит срещу когото и да било от групата. Най-вече заради проблемите в атака, които имаме. От разузнаването знаем, че противникът ни играе открито, не се затваря, а търси красотата във футбола. Теренът им е добър, което предразполага към един добър мач. А аз се надявам ние да победим! Тези три точки са ни много необходими с оглед на издънката, която направихме срещу "Банско". Последната им загуба срещу "Монтана" е най-голямата. Иначе падат с един, масксимум два гола, което показва, че в никакъв случай не бива да подценяваме "Раковски".

За разлика от преди седмица, сега врачани нямат кадрови проблеми и ще хвърлят в мача почти всичките си налични футболисти, каза още Гарев: "Контузени нямаме. Имаме играчи с леки болежки, които ще бъдат на линия в събота, затова няма смисъл да споменавам имена. Ние не разполагаме и с толкова много футболисти, затова промените са свързани само с евентуалните ротации сред титуляри и резерви."

Александър Киров вече тренира пълноценно и със сигурност ще попадне в групата за мача. Младежкият национал Георги Пейчев пропуска гостуването в Раковски, но иначе тренира на индивидуален план, изготвен от лекаря на "Левски" д-р Михаил Илиев. Наставникът на врачани Тодор Гарев очаква Пейчев да излезе за "Ботев" в домакинството срещу "Хасково". Гарев обеща промени в стартовия състав срещу "Раковски", но припомни, че трябва да започне с 4-има юноши: "На Георги Павлов няма какво да му се сърдя, макар че не съм доволен от представянето му срещу "Банско". Той е централен защитник, но се наложи да играе като десен бек по неволя. Затова ще заложа на по-опитни футболисти в отбрана и ще търсим ранен гол, за да може мачът да тръгне в посоката, която ние искаме. През втората част вече ще е по-лесно, защото ще мога да разчитам и на по-опитните."

Преди съботния мач "Ботев" се намира на 10 място с актив от 10 точки. Противникът му "Раковски" заема последното 14-то място с едва 4 пункта.

СЪСТАВ: Цветковски, Каменов, Савич, Альошев, Байрев, Илиев, Цонев, Иванов, Киров, Ненов, Велев.
РЕЗЕРВИ: Митов, Найденов, Николов, Валериев, Рангелов, Господинов, Коен.
КОНТУЗЕНИ: Пейчев и Павлов.
НАКАЗАНИ: няма
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна