Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу Цветанов за отказа му да приложи СРС срещу Орлин Тодоров

Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказа му да приложи специални разузнавателни средства срещу търновския антимафиот Орлин Тодоров продължава днес с разпит на свидетели. Казусът придоби популярност като случая с "шестте не-та", собственоръчно написани от Цветан Цветанов.

Показания вече дадоха десетина настоящи и бивши служители на МВР. На миналото съдебно заседание беше разпитан и бившият главен секретар Калин Георгиев. Адвокатът на Цветанов Менко Менков не скри, че разчита казаното зад закритите за медиите врати сериозно да разколебае обвинителната теза.

Делото в досъдебното производство е водено изключително манипулативно и ще ви кажа защо. В досъдебното производство на господин Калин Георгиев не са били предявени шестте искания за прилагане на СРС, от които е видно, че той не ги е съгласувал и е посъветвал министъра да не ги разпорежда.Той тогава въобще не е знаел за какво го разпитват. Не случайно той е разпитан преди разделяне на материалите, преди повдигане на обвинение на господин Цветанов по делото, което се води срещу господин Станимир Флоров. Той го обясни много подробно защо го е посъветвал да не подписва, а защо след това, когато е подписал, го е посъветвал да подпише.

Защо Калин Георгиев е поискал едномесечно отлагане на контрола над Орлин Тодоров ще стане ясно в пледоариите на защитата в края на процеса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна