Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Вълчев: Главното е накъде ще върви страната и какво се прави по основните сектори

Снимка: БГНЕС

Проучването на "Галъп" не е пряка предизборна прогноза и не би могла да бъде . В този смисъл всички коментари биха били условни - така Даниел Вълчев от Реформаторския блок коментира пред предаването "Нещо повече" резултатите от изследването, според което Блокът не качва подкрепата си. Ние винаги сме си давали сметка, че електоратът  на Движение "България на гражданите" и примерно този на Демократи за силна България не е лесно да бъдат съчетани. И в този смисъл нашите усилия са все пак да покажем възможност главно въз основата на някакви политики, които имат значение за бъдещето на тази страна, да вървим напред.

Главното е накъде ще се развива тази страна и по основните сектори какво ще се свърши. Ние имаме една склонност българите винаги да се оневиняваме, но не политиците излъчват Цветанов и т.н., ние ги избираме.

Стига вече после ни е идвал акълът. В България вече доста години минаха от началито на промените и според мен ние трябва да знаем кой кой е.

Не е партиен въпросът какво ще стане в здравеопазването или в образованието.

Българското висше образование през последните пет години – от 2009-а година насам, е с един занижен бюджет за издръжка на студентите. Всъщност това, което стана по времето на управлението на ГЕРБ, е, че около 30 милиона беше намалена субсидията и висшите училища бяха компенсирани с увеличаване на таксите. Дали нещо е приоритет за една държава личи най-вече колко пари харчим за него. Правилно е да се сложат ограничения върху таксите.

Ние може да нямаме най-добрите комбайни, може да нямаме най-добрата инфраструктура, но не можем без образование. Това ако не го разберем, ние осъждаме и следващото полколение на живота, който не харесваме.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени