Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър - островът на богинята на любовта Афродита - вече има “Мост на любовта”

Снимка: БГНЕС

Точно Деня на влюбените избра община Агия Напа, която се намира на източното крайбрежие на Кипър, за да открие първия на острова “Мост на любовта”. Идеята за изграждането му е дадена от самите влюбени двойки, много от които младоженци, свързали красивото крайбрежие и курортното градче с прекрасни спомени за своята любов, обясниха инициаторите от общината на Агия Напа.

Тя кани влюбените от целия остров да дойдат на новия мост, където ще могат да увековечат своите чувства. В неговия парапет те могат да поставят дървена плочка, в която са изрязани техните имена, или да вплетат цвете. След това ще ги “заключат” и ще хвърлят ключа в морето, което е само на няколко метра под моста.

Тази символична церемония пръв ще изпълни кметът на града Янис Карусос заедно със съпругата си Мария. Те ще “изпишат” своите имена на “Моста на любовта”, като ще насърчат по този начин влюбените двойки да последват примера им и да произнесат клетвите за вечна вярност на това прекрасно място.

Районът на Агия Напа, както и другите красиви крайбрежни градове на Кипър, залагат много на развитието си като сватбена туристическа дестинация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна