Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Плевнелиев отказа коментар на искането на “Атака" за сваляне на имунитета му

Президентът Росен Плевнелиев е в Плевен по повод празника на лозарите и винарите
Снимка: Цецка Николова

В Плевен президентът Росен Плевнелиев отказа коментар на искането на партия “Атака" да си свали имунитета, за да бъде разследван. Според него сигналите за нарушения трябва да се предоставят на компетентните институции:

Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да извършат съответните правни действия. Като президент, аз ще коментирам от тук нататък тези теми само когато компетентни институции са си сложили подписите под ясни заключения. Тогава -  да, иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни, и за съжаление, така се представят голяма част от българските политици в правенето на избори.

Президентът коментира и споровете около договора за сътрудничество със Северна Корея:

За мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя на България, който да се оправдава с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея, или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталинистки режим на планетата. Трябва да имаме позиция и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна