Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Найденов: Ще продължат да излизат знакови лица от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

От месеци повтарям, че това е процес, който няма как да бъде спрян. Той може да бъде забавен. В момента смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера, т.е. оставането на Цветанов и козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ. Това заяви в предаването "12+3“ Мирослав Найденов – бивш член на ГЕРБ, относно поредния напуснал депутат от ГЕРБ – Красимир Стефанов.

Според Найденов двамата нови заместници на Борисов – кметовете на София и Бургас, няма да могат да отнемат правомощия на Цветанов или да го изместят от практическото ръководство на партията.

Ще продължи неговата политика в партията – и кадрова, и управленческа. Моите очаквания са процесите на напускане на партията на различни нива, в момента говорим за парламентарната група, но ГЕРБ има и кметове, и общински съветници, този процес според мен ще се катализира. Ако някои хора са живели с илюзията, че на тази конференция ще се случи нещо, те вече се разделят с илюзията, виждайки, че Цветанов запазва своите властови позиции.


Много хора бяха държани в зависимост от Цветанов. Той използваше нерегламентирани методи за следене, подслушване, събиране на компромати, държейки хората, те са били принудени да правят определени неща в негова полза. В един момент, когато Цветанов първо не е фактор, второ е най-сериозният клиент на прокуратурата в момента, и трето – когато виждат, че Цветанов ще остане на властови позиции, те не виждат смисъл да останат в една формация, в която човек, който години наред ги е мачкал и унижавал, не могат да работят заедно. Цветанов подслушваше и събираше компромати не само за политическите си опоненти, а най-вече за своите съпартийци, особено когато са на ръководни постове. Аз се надявам те да започнат да говорят
.

Ще продължат да излизат знакови лица от ГЕРБ, категоричен е Найденов. Според него Цветанов ще бъде пречка и за предстоящите избори.

Цялото интервю с Мирослав Найденов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна