Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев: Нито една от страните в украинския конфликт няма интерес от водене на военни действия

Нито една от страните в украинския конфликт няма интерес от водене на военни действия и двете страни ще се стремят да избягват такива действия, също така международната общност ще ангажира всички налични възможности, за да се предотврати ескалация на този конфликт, каза военният министър в служебното правителство на Марин  Райков - Тодор Тагарев в интервю за предаването "Преди всички“.

Един сблъсък  би бил изключително тежък не само за Русия и За Украйна, но и за цяла Европа, включително и за нас, посочи той.

Очевидно политиката на Владимир Путин е да укрепва влиянието си в страните от бившия СССР и той го прави с всички налични средства. Факт е, че Крим през годините винаги е бил интерес за изследователите дали там украинската власт може да бъде запазена, етническият мир дали може да бъде гарантиран и както видяхме и сега, Русия се възползва от своето по-голямо влияние в Крим, за да действа агресивно спрямо правителството на Украйна, обясни той.

Тагарев посочи, че Русия нарушава стандартните положения в Хартата на ООН, в нормите на организацията за сигурност и сътрудничество на Европа.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна