Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни с 4 медала от Гран При на Москва

Женският ни ансамбъл спечели три медала от Гран При на Москва
Снимка: БФХГ

Гимнастичките ни спечелиха 4 медала от първия за годината турнир по художествена гимнастика от веригата Гран При, който се проведе в руската столица Москва. Отличията бяха извоювани от ансамблите - жени и девойки.

Женският ни тим в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Симона Дянкова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова се окичиха с три медала – сребро във финала на съчетанието с 5 чифта бухалки и бронз в многобоя и във финала с три топки и две ленти. При жените и трите златни медала станаха притежание на Русия.

Сребърно отличие спечелиха и възпитаничките на Камелия Дунавска. Девойките ни останаха втори след състава на Русия и така не успяха да спечелят квота за Младежките олимпийски игри през лятото. Според регламента от Европа за Олимпиадата в Китай се класира само един ансамбъл.

При жените индивидуално дебютантката Невяна Владинова се нареди на 14-о място в многобоя. Грацията ни все пак намери място в два от финалите на отделните уреди - на обръч и на топка, където зае съответно 4-та и 6-а позиция.

При девойките Ерика Зафирова спечели квота за Младежката олимпиада, след като завърши на 5-о място в многобоя при девойките.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна