Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Папазов подаде оставка като селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол

Снимка: БГНЕС

Константин Папазов подаде оставка като селекционер на мъжкия национален отбор на по баскетбол. Старши треньорът на "Левски" обяви решението си след приключване на Управителния съвет на БФ Баскетбол, където се обсъждаше неговото бъдеще на поста.

Папазов е решил да напусне, за да се успокои обстановката в родния баскетбол след създалото се голямо напрежение около треньора през последната седмица.

В декларация Константин Папазов пояснава, че се оттегля от поста зарди негативния отзвук и изцяло негативната оценка, която получи в баскетболната общественост и сред приятелите на спорта в България моето поведение след втория полуфинал за Купата на България между отборите на "Левски" и "Рилски спортист". Съзнавайки, че с действията си нанесох удар по имиджа на българския баскетбол, на Българската федерация по баскетбол и на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, чийто член съм, се оттеглям от поста селекционер нанационалния отбор. Той подчертава, че решението му не е бягство от отговорност, а точно обратното - като поемане на отговорност в името на една по-спокойна обстановка в българския баскетбол като цяло.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна