Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстранти подкрепиха референдума в Крим пред Руското посолство в София

Посолство на Руската федерация в София
Снимка: БГНЕС

Протестиращи се събраха пред Руското посолство в София, за да изразят своята подкрепа за провеждащия се днес референдум в Крим за присъединяване към Руската федерация. Един от участниците в демонстрацията посочи, че референдумът трябва да бъде подкрепен като един от начините за изразяване на волята на хората:

Естествено, че трябва да бъде подкрепен референдумът в Крим и не само там. Просто това е един начин за изразяване на волята на народа. Такива референдуми би трябвало и ние да имаме тук в България - относно примерно водата в София, членството ни в НАТО, в ЕС и така нататък. Това е най-демократичният начин за изразяване мнението на народа. Първото, което ще го кажем на външния министър, че съвсем не сме на неговото мнение. Първо, би трябвало да се допита до народа си, а пък след това да ходи да прави такива крайни изявления. Самото му посещение при този нелегитимен министър-председател, който е в момента на Украйна. Второ, със заявлението му, че България не подкрепя референдума и че от тук нататък отношенията ни с Русия няма да бъдат такива, каквито са, нещо, което, ако се допита до народа си, ще разбере, че е точно обратното, че народът въобще не го подкрепя него.

Божидар Петров, който се представи като организатор на митинга в подкрепа на присъединяването на Крим към Русия, добави:

Нашите мотиви са, че искаме да покажем на България и на света, че защитаваме правата на гражданите на Крим да се самоопределят и сами да решат тяхното бъдеще. Очакваме да покажем на кримския народ и на българите в Крим, и като цяло в Украйна, че ние ги подкрепяме, ще се бориме да ги защитиме.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна