Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович с титла от турнира в Индиън Уелс

Новак Джокович с титла от турнира в Индиън Уелс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович спечели за трети път турнира в Индиан Уелс, след като на финала се наложи над Роджър Федерер (Швейцария) с 3:6, 6:3, 7:6. Това е първа титла за сърбина през този сезон, а заедно с нея той прибира и 1 милион долара от наградения фонд.

Федерер показа характер в третия сет, когато отстъпваше с 3:5, но доведе до тайбрек. Там обаче направи няколко нетипични грешки за класата си и в крайна сметка записа загуба.

Швейцарецът започна много силно мача и в първия сет не остави особени шансове на противника, особено след като направи ранен пробив. Федерер продължи агресивно и това тотално разстрои играта на Джокович.

Във втората част сърбинът намери своя ритъм, но срещата пак вървеше при поделено надмощие. Джокович нанесе своя удар с пробива при 4:3, което пък му помогна да вземе този сет и да стигне до 1-1.

В третия сърбинът направи ранен пробив, възползвайки се от грешки при форхенда на Федерер. С ас със скорост от 180 км/ч той поведе с 4:2, а след това задържа аванса си и при 5:3. Но швейцарецът се върна в мача след свой сервис за 5:4 и последвал пробив за 5:5, след което мачът отиде в тайбрек.

Ясно беше, че след като така върви този сезон за мене, идвам в Калифорния единствено за крайната победа. Върнах си увереността и концентрацията особено в първите кръгове. Но мисля, че след този турнир си тръгвам много по-уверен в силите си. Така че титлата е много специална за мене
, коментира поставеният под номер 2 в схемата на турнира Джокович. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна