Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трио "Атанасов" издава дебютния си диск за европейския пазар

Трио "Атанасов"
Основано през януари 2007-а година от трима млади музиканти, възпитаници на Парижката висша национална консерватория за музика и танц, Трио "Атанасов" започва концертната си дейност през лятото на 2007-а година на фестивала в Льо Виган.

Талантът не зависи от броя на годините. Този цитат отлично илюстрира изпълнението на Персевал Жил – цигулка, Сара Сюлтан – виолончело и Пиер-Калоян Атанасов на пианото – трима млади даровити музиканти, които ощастливиха една ентусиазирана публика. Изпълнението им бе балансирано, грациозно и дълбоко -
пише вестник "Льо Миди Либр".

Пиер-Калоян Атанасов
е с български корени и винаги с удоволствие концертира на наша сцена. Затова и триото, което носи неговата фамилия, е познато на публиката в няколко български града. През лятото на тази година камерното трио отново ще свири в България.

Те са млади, но невероятно зрели. Младежкият им плам ги насочва към неудържимото желание да свирят заедно
- това също е една от оценките за ансамбъла, носител на много награди от конкурси и член на Европейската академия за камерна музика.

Факт е вече дебютният компактдиск на Трио "Атанасов", записан по покана на hänssler CLASSIC - едно от най-престижните независими издателства за класическа музика в Европа. В него са включени творби от Дворжак и Сметана. 

Повече за това чуйте в интервюто с Пиер-Калоян Атанасов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна