Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция въвежда ограничителни мерки за движението на товарни автомобили по централната пътна мрежа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция въвежда ограничителни мерки за движението на товарни автомобили по централната пътна мрежа. Трафикът е засилен във връзка с предстоящите почивни дни около националния празник на страната.

От днес влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили по магистралите на Гърция в различни часове на деня. Очаквано силен е трафикът на леки автомобили от рано тази сутрин. Засилено е движението към изходите на големите градове. Повечето гърци ще прекарат четирите почивни дни извън домовете си.

Очаква се засилен трафик и към граничните пунктове с България.

Допълнителни патрули на пътна полиция са поставени и по второстепенните пътища на страната. На водачите и автомобилите се извършват масови проверки.

Засилена е също охраната на обществени сгради и църкви.

Вторник, 25-ти март, националният празник на страната съвпада с църковния празник Благовещение. В понеделник и вторник ще се проведат манифестациите в Атина и Солун, като се забранява достъпът на автомобили в центъра на градовете.

По изявление на синдикатът на полицаите са отменени всички отпуски на униформените и полицейските сили са в режим на повишена готовност. Засилена е охраната също на гари, летища и пристанища.

От Дирекция на пътна полиция предупреждават водачите да шофират внимателно. За всяко нарушение се налагат високи глоби.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени