Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гари Харстейн: Близките и феновете на Михаел Шумахер трябва да се приготвят за най-лошото

Гари Харстейн: Близките и феновете на Михаел Шумахер трябва да се приготвят за най-лошото
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият ръководител на медицинските програми на Международната автомобилна федерация доктор Гари Харстейн смята, че близките и феновете на Михаел Шумахер трябва да се приготвят за най-лошото.

Преди седмица мениджърът на седемкратния световен шампион Сабине Кем обяви, че процесът по събуждането му ще трае толкова, колкото е необходимо, но усилията на лекуващия екип явно не дават очакваните резултати.

Трябва да се очакват най-лошите новини. Колкото повече време минава, толкова по-малък става шансът състоянието на Михаел Шумахер да се подобри. Може да се каже, че ако вегетативното състояние продължи година, то става необратимо. Животът на пациентите в това състояние продължава от няколко месеца до няколко години, заяви д-р Харстейн.

Винаги съм знаел, че хората го обожават. Прекарах години на пистата, облечен в червено с шапки, фланелки и знаменца на "Ферари" и на Шумахер. Все още съм зашеметен от дълбочината и постоянната любов на неговите привърженици, каза още лекарят.

Гари Харстейн коментира и последните слухове, че Михаел Шумахер е загубил около 25 процента от теглото си, откакто е в болницата:

Напълно е възможно, в действителност най-вероятно е така. За щастие, последствията от това не са особено драматични, поне не веднага. Пациентите в кома не се нуждаят от мускулите... с изключение на диафрагмата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени