Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс взе поредна титла в Маями

Серина Уилямс с трофея от турнира в Маями
Снимка: БГНЕС

Серина Уилямс спечели турнира по тенис в Маями с награден фонд над 5 милиона щатски долара. На финала поставената под номер 1 американка надигра със 7:5 и 6:1 китайката На Ли за два часа. Уилямс загуби своето подаване в дългия първи гейм на двубоя, като На Ли поведе с 5:2, но след това лидерката в световната ранглиста постигна ключов обрат до 7:5 в своя полза. Китайката, номер 2 в основната схема, постигна едва три аса, допусна 29 непредизвикани грешки и направи задачата на Серина Уилямс доста по-лесна във втория сет, завършил с директна точка от начален удар.

Това е рекордна седма титла за американската тенисистка на турнира във Флорида. Уилямс игра за първи път в Маями на 16-годишна възраст. 32-годишната американка победи китайката в 11 от последните им 12 двубоя. Серина спечели първата от общо седемте си титли преди 12 години и достигна общо девет пъти до мача за титлата на престижния турнир във Флорида. Щефи Граф и Мартина Навратилова също са триумфирали по седем пъти в Маями.

Това беше много важна победа. Тя започна мача добре, а аз се опитах да се задържа в първия сет. При изоставане от 2:5, нямах какво да губя. Успокоих се и започнах да играя доста по-добре, заяви Серина Уилямс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна