Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кака вкара 2 пъти за "Милан" в мач номер 300 с екипа на "росонерите"

Кака вкара 2 от трите гола за "Милан" при успеха на "росонерите" над "Киево"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кака се разписа на два пъти за победата на "Милан" с 3:0 като домакин срещу "Киево" в италианското футболно първенство. "Росонерите" взеха точки в три поредни двубоя и напрежението около треньора Кларънс Сеедорф вече не е толкова голямо, като холандецът може да бъде спокоен за запазването на поста си. Отборът от Милано се намира на девета позиция в Серия А с актив от 42 точки, на шест от петото място, даващо право на участие в турнира Лига Европа. "Киево" е на 16-ата позиция с актив от 27 точки.

Още в 4-тата минута Адил Рами центрира към Марио Балотели и италианският национал отблизо откри резултата в полза на домакините. В 27-та минута Кака покачи аванса на два гола, след като овладя топката при подаване от Кейсуке Хонда. Полузащитникът Съли Мунтари от домакините беше заменен принудително заради контузия в глезена.

Десет минути след началото на втората част бразилският плеймейкър оформи класическата победа за "Милан" с диагонален удар от дистанция. Това беше мач номер 300 за Кака с екипа на "росонерите". Гостите можеха да реализират почетно попадение, но Сирил Терео пропусна да се разпише от дузпа в самия край на срещата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна