Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът и няколко министри заминават за Виетнам

Премиерът Пламен Орешарски заминава тази вечер на официално посещение във Виетнам. В състава на делегацията са включени министрите на транспорта, културата и представители на бизнеса.

След пристигането си в Ханой делегацията ще присъства на откриването на първия български ресторант - "София". По-късно премиерът ще разговаря в посолството ни с виетнамски граждани, учили и работили в България.

В понеделник са официалните срещи с министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг и с председателя на Националното събрание Нгуен Шин Хунг, с генералния секретар на Комунистическата партия Нгуен Фу Чонг и с президента на Виетнам Чьонг Тан Шанг.

Програмата предвижда и поднасянето на венци пред Паметника на националните герои и мъченици и пред мавзолея на Хо Ши Мин . 

Във вторник в четвъртия по големина виетнамски град Дананг, известен като туристически център на Южнокитайско море, ще се състои двустранен бизнес форум. В сряда, преди да се завърне, делегацията ще посети град Хюе - бивша столица на страната, известна с отлично запазените архитектурни паметници, сред които е и императорският дворец, строен по подобие на Забранения град в Пекин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна