Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Стоянов: Не са необходими законодателни промени за ползването на земи от арендатори

Ползването на едни земи не се доказва само с договор, а той е само основание да ползваш земята, а от там нататък са и земеделските обработки и документното доказателство на съответния арендатор, че е обработвал дадените земи, каза Кирил Стоянов от Дирекция "Поземлени отношения и комасация" в Министерството на земеделието в интервю за предаването "Преди всички".

По думите на Стоянов, ако един арендатор не е обработвал земите, много трудно ще бъде пред разплащателната агенция, че другата фирма, която също има договор за съответния имот, не е обработила или е обработила имотите:

Този, който не е коректен, няма да може да има големи претенции към субсидиите. В много от землищата между арендаторите се постигат хубави взаимоотношения, независимо от споровете.

Според него не са необходими законодателни промени, за да се решават казуси за ползването на земи:

Областните служби по земеделие не може да бъдат нещо повече от регистратор. Когато става дума за невярно представени данни, трябва да се намесят други органи. Каквито и допълнителни законодателни промени да се предложат, това означава да се утежнят всички процедури, а те и без това са доста сложни.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна