Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката, която беше открита в Англия, е в добро здраве

Снимка: БГНЕС

Българското момиче, което беше открито в Англия, след двуседмично издирване, е в добро здравословно състояние, съобщиха за БНР от полицията в град Лестър. 15-годишната Анна Симеонова мистериозно изчезна на 25 март.

Няма притеснение за здравословното състияние на Анна Симеонова, заяви за "Хоризонт" говорител на полицейското управление в Лестър. Българката все още се намира под полицейски надзор и разговаря със следователи с помощта на преводачи, тъй като не говори английски език. От полицията отказаха подробности около обстоятелствата, при които 15-годишната Анна е била открита. Знае се само, че гражданин от Лестър я е видял в центъра на града и я е довел до полицейския участък.

По случая е арестуван 29-годишен мъж, но полицейският говорител отказа да коментира каква е водещата версия на разследването - дали отвличане, трафик на хора или друго престъпление.

Британските власти още не са се свързали за съдействие с българското консулско и дипломатическо представителство в Лондон, съобщиха от Външното ни министерство. Това бе потвърдено и от Лестърската полиция, откъдето не уточниха кога и дали Анна Симеонова ще се прибере в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна