Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дисциплинарната комисия на БФС наложи наказания за 11 хиляди лева на клубовете, Станислав Ангелов пропуска два мача

Снимка: БГНЕС

11 хиляди лева са глобите, наложени от Дисциплинарната комисия (ДК) на Българския футболен съюз (БФС), които са свързани единствено с инциденти със запалянковците на отборите в отминалия кръг в А и в Б група. Първенец в това отношение е ЦСКА, който ще трябва да внесе 5000 лева. По 2000 лева са глобени "Берое" и "Ботев" (Пловдив), 1000 лева са наложени на "Черно море" (Варна), а по 500 лева двата "Локомотив"-а.

Във връзка с дисциплинарни нарушения в А група от 6-и кръг (втори етап) се налагат следните санкции: ПФК "Левски" трябва да възстанови щетите, нанесени на стадион "Лудогорец Арена" в Разград; за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия Комисията налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева; за хвърлени предмети ПФК ЦСКА ще изплати имуществена санкция в размер на 1000 лева; за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия ДК налага на ПФК "Ботев" (Пловдив) имуществена санкция в размер на 2000 лева; за хвърлен предмет ДК налага на ПФК "Локомотив" (София) имуществена санкция в размер на 500 лева.

33-ти кръг, А група, 7-и кръг (втори етап): Момчил Емилов Цветанов - ПФК "Литекс" - 1300 лева, Станислав Петков Ангелов ПФК "Левски" - 2200 лева, Александър Ем. Александров - ПФК "Черно море" - 1250 лева, Здравко Иванов Лазаров - ПФК "Локомотив" (Пловдив) - 1250 лева.

20-и кръг, Б група: Стефан Димитров Стойчев - ПФК "Раковски" - 1100 лева, Николай Ангелов Божов - ПФК "Витоша" - 175 лева, Христо Живков Господинов - ПФК "Витоша" - 162,50 лева.

За извършена проява, които е обществено и спортно неприемлива, ДК налага наказание на Николай Ангелов Божов от ФК "Витоша" - лишаване от състезателни права за две срещи и глоба в размер на 1000 лева. 

По доклад (А футболна група): За хвърлени предмети ДК налага на ПФК "Черно море" имуществена санкция в размер на 1000 лева; за хвърлен предмет налага на ПФК "Локомотив" (Пловдив) имуществена санкция в размер на 500 лева; за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева; за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия ДК налага на ПФК "Берое" имуществена санкция в размер на 2000 лева.

По доклад (Б футболна група): За масово сбиване между привърженици от двата клуба на трибуните ДК налага наказанието на ФК "Витоша" (Бистрица) - лишаване от домакинство за една среща и имуществена санкция в размер на 500 лева, се заменя "лишаване от домакинство" със забрана за игра пред публика. За многобройни хвърлени предмети ДК налага на ФК "Витоша" (Бистрица) имуществена санкция в размер на 500 лева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна