Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Монте Карло

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Монте Карло
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд над 3 милиона евро. Поставеният под номер 12 в схемата българин победи Марсел Гранойерс (Испания) с 6:2, 4:6, 6:2 след 2:01 часа игра.

22-годишният ни тенисист, четвъртфиналист през миналия сезон, пласира 40 печеливши удара в срещата срещу само 13 на съперника си.

Хасковлията взе първия сет след серия от четири поредни гейма. Гранойерс, който в неделя игра финал на турнира на клей в Казабланка, имаше физически проблеми, като на два пъти ползваше услугите на физиотерапевта заради болки в дясното бедро след седмия и след осмия гейм. Постепенно обаче испанецът заигра по-добре във втория сет и дори успя да пробие подаването на Димитров за 4:3, след което запази аванса си, за да изравни резултата.

Испанецът започна силно и в третата част. След ранен проби той поведе с 2:0, но след това Димитров взе шест поредни гейма, а с това и мача. 

Така 14-ият в световната ранглиста българин си осигури 45 точки за световната ранглиста и 18860 евро.

Следващият съперник на Димитров ще бъде преминалият през квалификациите Алберт Рамос (Испания). Двамата са се срещали общо три пъти, като само един от мачовете е на ниво АТП, който Димитров печели на клей със 7:6, 6:3 в Бостад (Швеция) през 2012-а година. Двамата имат по един успех в турнири "Фючърс". Рамос победи с 6:1, 6:2 през 2008-а година на червено, а един сезон по-късно Димитров побеждава с 6:2, 6:2 на твърди кортове.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна