Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха пловдивското дерби заради феновете на "Локомотив"

Феновете на "Локомотив" прекратиха градското дерби срещу "Ботев" с хвърлените бомби по терена
Снимка: sportal.bg

Феновете на "Локомотив" Пловдив прекратиха дербито срещу "Ботев". Точно 3 минути преди края на първото полувреме, в което не се игра много футбол, привържениците на "черно-белите" хвърлиха поредната си бомбичка, която падна близо до защитника на "Ботев" Сърджан Лукин и това принуди съдията Георги Кабаков да прекъсне двубоя за втори път. За първи път пловдивският рефер спря мача заради димки и бомби още в 8-та минута. Обстановката обаче не се успокои и срещата бе окончателно прекратена по желание и на длъжностните лица, и на самите футболисти от двата отбора.

"Черно-белите" фенове хвърлиха над 20 димки и бомби още в самото начало на срещата, а след края съдийският наблюдател Любе Спасов събра една кофа с камъни, бомби, факли и димки.

Привържениците на "Локомотив", които са в открит конфликт със собственика на тима Константин Динев, имаха за цел да саботират провеждането на срещата и мачът да не завърши.

Сериозно наказание за расизъм очаква "Локомотив" Пловдив, защото около 20 минути преди прекратяването на срещата, Вандер Виейра от "Ботев" бе замерен с банан от трибуните, а реферът Георги Кабаков го занесе при делегата и съдийския наблюдател.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени