Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млада жена и 7-годишната й дъщеря бяха отрити мъртви в жилището им в град Джебел

| обновено на 26.04.14 в 18:11

Млада жена и 8-годишната й дъщеря бяха отрити мъртви в  жилището им в град Джебел

Загиналата Джейлан е на 25 години, която e от с. Фотиново. Момиченцето ѝ Джейда е било на 7 години и учила в първи клас. Трагедията се е разиграла най-малко преди 4 дни, но за нея се разбра едва днес. Майката и детето живеели от няколко месеца под наем в апартамент на първия етаж в Джебел. Преди това били в чужбина, последно в Германия. От 4 дни никой не ги е виждал, а Джейдан не е влизала в час. Днес по обед съседи усетили миризма от жилището и съобщили в полицията. Най-вероятната причина за смъртта им е убийство, причинено от множество удари с хладно оръжие. Очевидци разказаха, че в апартамента има следи от борба и много кръв. Съседите обаче не са чули нищо. Единствено им е направило впечатление, че лампите в жилището непрекъснато светят от няколко дни.

Съседи на починалата коментират, че вероятният мотив е ревност и накърнена чест от страна на бившия съпруг на Джейлан - Орхан, защото след развода им жената имала по-свободно поведение.

Телата на майката и детето останаха в апартамента до късния следобед. На място пристигна окръжният прокурор Светлозар Лазаров, под чието наблюдение ще се проведе разследването. Огледът на местопрестъплението продължи повече от час. Криминалистите влязоха в жилището, след като отвориха със шперц входната врата. Разпитани са няколко души.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна