Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трупа циркови акробати претърпя тежък инцидент по време на спектакъл в САЩ

Трупа циркови акробати претърпя тежък инцидент по време на спектакъл в американския щат Род Айлънд, съобщи Би Би Си. Това се е случило в същия цирк, в който през 2004-а година загина българката Деспина Кехайова.

Окачена платформа е паднала от около 10 метра височина и били ранени 11 души, един от тях е в критично състояние. Не се съобщава националността на участничките в женската трупа, но на интернет сайта на цирка е написано, че в нея играят акробати от САЩ, Бразилия, България и Украйна.

В номера има изпълнения с висене само на косата и каране на мотор по опънато високо над арената въже. Създатели на групата са Андре, роден в Бразилия, и българката Виктория, която е негова съпруга.

Говорител на цирка е обяснил, че инцидентът в град Провидънс е станал по средата на изпълнението, когато няколко момичета висят, закачени на конструкция под мотора. Очевидци разказват, че публиката първо помислила, че падането е част от номера, но разбрали, че нещо не е наред, защото веднага били угасени светлините на арената. Един от ранените е танцьор, който се е намирал на земята.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна