Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Куюмджиев: Няма обективни предпоставки за по-скъп ток

Делян ДобревМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев беше изслушан в парламентарната комисия по икономическа политика. Според бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев правилникът на парламента изисква такова изслушване да се прави всеки месец, а днешното е едва второто от мандата на това правителство. Той прогнозира, че изкуственото, според него, намаление на цената на тока ще бъде платено след изборите. Добрев изказа предположения, че ситуацията в НЕК е страшна и неконтролируема. Задълженията й, според него, са нараснали до над 3 милиарда лева.

Нямаме информация какво ще се случи с цената на тока след 1-ви юли. Явно правителството оставя ДКЕВР да съобщи явно лошата новина за поскъпване на тока, и то след изборите.

Председателят на енергийната комисия в парламента Явор Куюмджиев смята, че няма обективни предпоставки цената на тока да бъде повишавана.

ДКЕВР разполага с цялата информация. Всички участници в системата са подали своите предложения за следващия ценови период. Разбира се, съществува вероятността и за някакво вдигане.

Коментара на Делян Добрев и Явор Куюмджиев, както и думите на министър Стойнев след изслушването, можете да чуете от звуковия файл.




Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени