Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК чества Световния ден на Червения кръст

Доброволци, дарители и партньори на Българския червен кръст ще изградят инсталация "Моята червенокръстка история" по повод днешния Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Те ще напишат своите пет причини, които ги мотивират да участват в благотворителните прояви на Организацията, обясни Деница Баръмова от Българския младежки червен кръст.

В пълния си вид това ще бъде особен Червен кръст, където всеки ще има възможност да напише и да постави своите пет причини да бъде с Червения кръст. Независимо от това дали е бил подпомогнат по някакъв начин, дали е получил една брошура, дали по някакъв начин се е замислял за Червения кръст и за неговите принципи, като паралелно с това във всички областни организации на Българския червен кръст доброволците на организацията ще оформят също подобен на този червен кръст или червен кръст с балони.
По време на проявата ще бъдат наградени дарители на националните кампании и партньори на БЧК. Отличие ще получи и Българското национално радио за активно отразяване на дейността на организацията миналата година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна