Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ласло Андор: Използвайте парите за младежка безработица

Снимка: БГНЕС

Комисарят по социалната политика Ласло Андор, който е на посещение у нас, подчерта, че Европейският съюз излиза от дългата рецесия, но безработицата остава проблем за редица страни-членки, включително и за България. В София той препоръча държавата да използва допълнителния финансов ресурс по програмата за младежката гаранция, на която се разчита да намали младите безработни в Европа.

Тя дава допълнителен финансов ресурс и подкрепа за страните-членки на Европейския съюз. Води до реформи в политиката по заетост и по отношение на професионалната квалификация. Време е за действие от страна на Европейския съюз. Ние трябва да се справим с безработицата, подчерта Ласло Андор
 
Премиерът Пламен Орешарски обясни, че пенсионната реформа у нас също е дискутирана при днешните разговори: Знаете, че тя в момента се актуализира и ревизира. Запознах го, че на този етап вървят интензивни обсъждания със социалните партньори, така че да имаме по-ясна визия тази есен и да вървим в тази посока следващата година. Обект на коментари бяха и интеграцията на бежанците, както и интеграцията на част от нашите малцинства, т.е. ромското малцинство, където също стои проблемът. 

Репортажа на Цветелина Стоянова можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна