Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио на 80 години

Българското национално радио - Властелин на ефира

Програмата на честванията започва на 14 май с концерт "Мистерията на българските гласове"

3
Катрин Селие, съпруга на Марсел Селие, който бе удостоен посмъртно с наградата на БНР Сирак Скитник за 2013 година, за приноса му в популяризирането на българския фолклор
Снимка: БНР

Програмата, посветена на 80-тия рожден ден на Българското национално радио, започва на 14 май, с концерт "Мистерията на българските гласове", който ще се състои в Мраморното фоайе на БНР.

Началото е в 18 часа, като същата вечер ще бъде връчена посмъртно наградата "Сирак Скитник" на Марсел Селие. Ще я получи спътницата в живота и работата му- Катрин Селие.

В началото на 2014 година БНР удостои Марсел Селие посмъртно с най-високото отличие на медията за популяризиране на българския фолклор.

Швейцарският етнолог, музикант и продуцент показа на целия свят гения на българския талант, народно творчество и уникална душевност чрез "Мистерията на българските гласове", с диригент проф. Дора Христова. Катрин Селие пристига в България по покана на БНР. Придружават я синът й Александър и внучката Люси.

Патрон на честванията, които започват на 14 май, и ще преминат под мотото: "80 години Българско национално радио - Властелинът на ефира", е президентът на България Росен Плевнелиев.

"Днес даваме началото на амбициозна и интересна програма, която е свързана с историята, постиженията и върховете през десетилетията на БНР.  Програмата трябва и ще успее да покаже богатството, което има и представлява най-старата медия в България", обеща генералният директор на БНР Радослав Янкулов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна