Двама са задържани при акция срещу наркотиците в Монтанско

Мъж на 39 години и 23-годишна жена от Монтана са задържани в ареста за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества . Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, се проведе вчера, 7 декември, в област..

публикувано на 08.12.22 в 11:23

Засилен контрол на пътя заради празника на студентите

Пътна полиция започва специализирана акция заради празника на студентите, 8 декември . Ще се следи за стриктно спазване на скоростните режими, обясни главен инспектор Мария Ботева : "Това като възможности за реакция от наша страна е обезпечено с..

публикувано на 08.12.22 в 09:00

Коледни картички за възрастни хора направиха ученици от Кула

Учениците от СУ "Васил Левски" в град Кула, деца с добри сърца и много творчески дух, направиха коледни картички, като така се включиха в благотворителната кампания на движение "Северозапазване"- "Кула дарява Добро". Те ще бъдат подарени на..

публикувано на 08.12.22 в 08:30

Снимката на 7 декември 2022 година

Коледното дърво , което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“, съобщиха от Община Видин.  Светлините на елхата  ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма,..

публикувано на 07.12.22 в 18:05

Коледната елха украси площада във Видин

Коледното дърво, което ще радва видинчани за празниците, вече е разположено в близост до фонтана на централния площад „Бдинци“ , съобщиха от Община Видин. Светлините на елхата ще бъдат запалени в петък, 9 декември. Предвидена е празнична програма,..

публикувано на 07.12.22 в 15:39
Изображението е илюстративно

Три дружества ще добиват от находища във Врачанско

Министерският съвет разреши на три дружества да добиват материали от находища в област Враца .  „ФНС” ООД, гр. Мездра, ще добива скалнооблицовъчни материали - пясъчници, от находище „Бешовица”, разположено в землището на с. Долна Бешовица, област..

публикувано на 07.12.22 в 15:13

Видинската група "Глашатаи" с Рождествен концерт

Видинската група  "Глашатаи" подготвя  концерт . Музикантите ще свирят тази събота в залата на Симфониета- Видин. "На 10 декември,  в залата на Симфониетата, ще направим един Рождествен концерт под наименованието "Глашатаи и приятели". В 17 часа ще..

публикувано на 07.12.22 в 15:11

Европейската комисия одобри програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VI-A Румъния България 2021-2027. Тя предвижда инвестиции за над 207 млн. евро в пограничните райони на двете държави. Те обхващат 8 области в Северна България- Видин,..

публикувано на 07.12.22 в 14:37

Празник на местните вина, ракии и мезета във Враца

За четвърта поредна година във Враца ще се проведе Празник на врачанските вина, ракии и мезета. Организатор е Община Враца, а категориите в конкурса са пет: за червено и бяло вино, за ракия, както и за мезета за вино и за ракия. Майсторските еликсири..

публикувано на 07.12.22 в 13:53

Центърът за временно настаняване във Видин приютява хора без дом

Четирима души са потърсили подслон тази есен в центъра за временно настаняване във Видин. С падането на температурите и настъпването на зимата се очаква броят на потребителите на социалната услуга да расте. В момента капацитетът на центъра е 10 души, но..

публикувано на 07.12.22 в 13:52