Приключи планов ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"

Плановият годишен ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй" завърши, съобщават от атомната електроцентрала. Минути преди 10 часа днес блокът беше включен в националната електроенергийна система след проверка от Агенцията за ядрено регулиране. По време на..

публикувано на 05.06.23 в 14:36

"Северняци" с награди от конкурса "Цветна плетеница"

Едно първо и две втори места спечелиха формациите на Фолклорна студия "Северняци" от международния фолклорен фестивал "Цветна плетеница" в гр. Бухово. При голяма конкуренция, "Северняци" се представиха в два раздела- "Танцови състави" и "Клубове за хорá",..

публикувано на 05.06.23 в 14:30
Снимката е илюстративна

Екипи разчистват щетите от наводнението в Ребърково

Бедствено остава положението в село Ребърково , което беше наводнено в събота от излязлата от коритото си река Малата след обилните валежи .  Десет къщи са наводнени, отнесена е и улица, каза кметът Петър Петков : "Меко казано, ситуацията е..

публикувано на 05.06.23 в 13:41

Талантливи ученици се изявиха във Видин

Ученици от единадесет училища в област Видин взеха участие в организираните днес творчески изяви на групите, сформирани по Национална програма "Заедно в изкуствата и в спорта" - Модул 1 "Изкуства".  "По Модул "Изкуства" са създадени групи в..

публикувано на 05.06.23 в 13:00

Близо 500 самодейци се изявиха на фестивала "Змей Горянин" в Зверино

Близо 500 самодейци-   певци, танцьори и инструменталисти от четири региона на България участваха в Шестия национален фолклорен фестивал "Змей Горянин" в мездренското село Зверино. Събитието бе част от празничната програма за Деня на селото, а..

обновено на 05.06.23 в 12:40

Разследват палеж на барака във видински парк

Видинските криминалисти разследват умишлен палеж на барака в Крайдунавския парк в града. Сигналът за пожара е подаден на 3 юни, събота, в 17:47 часа. Екип на пожарната е потушил огъня и предотвратил разпространението на пламъците към инвентара на..

публикувано на 05.06.23 в 12:35

Продължава почистването на Лютидол след наводнението

Продължава почистването на мездренското село Лютидол , което беше наводнено след проливните дъждове през почивните дни.  Сред пораженията на инфраструктурата са скъсани водопроводи, изровени улици, наводнени къщи и дворове, каза кметският..

публикувано на 05.06.23 в 12:17

Пикап блъсна 8-годишно дете в Софрониево

Дете на 8 години е било ударено от товарен автомобил (пикап) във врачанското село Софрониево . Инцидентът е станал вчера, 4 юни, около 15:10 часа.  Детето е транспортирано за преглед в  болницата във Враца. Автомобилът е катастрофирал в ограда на..

публикувано на 05.06.23 в 12:14

Юбилейна изложба на Кирил Буюклийски откриват във Враца

Юбилейна изложба по повод 120 години от рождението на Кирил Буюклийски ще бъде открита в Художествена галерия "Иван Фунев" във Враца. В голямата зала ще могат да се видят негови живописни произведения, както и карикатури, каза за Радио Видин..

обновено на 05.06.23 в 08:32

Възможностите за еврофинансиране представят във Враца

Екипът на Областния информационен център във Враца започва от утре информационен цикъл от срещи по общините от областта на тема: „Актуални и предстоящи процедури за финансиране на проекти със средства от ЕСИФ". Първата среща ще се състои на 6 юни в община..

публикувано на 05.06.23 в 08:30