Да лекуваш с музика

Това направи пианистът Мартин Ненков през изминалата седмица в Берковица.  Талантливият музикант с голямо сърце зарадва домуващите в две социални институции в града – в Дома за стари хора (ДСХ) и Центъра за настаняване от семеен тип за хора с увреждания..

публикувано на 05.12.22 в 09:05

Общината в Мездра търси варианти за индустриални инвестиции в града

 Мездра е известен център на металургията и на жп транспорта по време на социализма, а днес град, който се опитва да съживи част от икономиката си. Днешното селище Мездра е основано, когато се построява железопътната линия София - Горна Оряховица в..

публикувано на 02.12.22 в 12:30

Юлиан Войнов: "Ние реално ползваме еврото, само че неговото име е лев"

Приемането на еврото като официална валута на България предизвиква смесени настроения у нас. Мнозинството в парламента подкрепя промяната. Общо 157 депутати гласуваха "за" ускоряване на процеса на приемането на еврото с целева дата 1 януари 2024 г.,..

публикувано на 30.11.22 в 11:00

Най-доброто домашно вино търсят във видинското Ново село

Кой има най-доброто домашно вино във видинското Ново село?  Това ще отсъди дегустационна комисия, в която ще участва дългогодишният директор на "Новоселска гъмза" АД инж.  Георги Гидов .  Инициативата на местните лозари и..

обновено на 26.11.22 в 07:46
Кметът на село Бързия Атанас Алексов

Кметът на Бързия: Ние сме още живо село

Само на 6 км от Берковица и на 20 км от Монтана е разположено старопланинското село Бързия . То се намира на пътя, който минава през прохода "Петрохан" и е в състава на община Берковица. В центъра на селото са разположени сградите на..

публикувано на 25.11.22 в 14:15

Кула привлича с история и природни забележителности

Кула е един от най-богатите на историческо наследство български градове. Той е на 5-о място в област Видин от общо 11 общини и е разположен в подножието на Стара планина, заради което е познат и като "Последната точка на Северозапада", с последния..

публикувано на 23.11.22 в 08:40

Чистият въздух- отговорност на всички

На 5 декември 1952 година се случва най- голямата екологична катастрофа в Европа- над Лондон се спуска смог и остава повече от три дни. Мъглата е гъста и задушлива, прониква в градския транспорт, офиси, театри. 4 хиляди души губят живота си, 150..

публикувано на 22.11.22 в 14:44

Даниел Боянов: Гласуването с хартиената бюлетина и машина може да повиши избирателната активност

"Връщането на хартиената бюлетина може да утежни малко процеса на последващото преброяване на вота и може би до известна степен би повлияло на избирателната активност", това коментира председателят на Районната избирателна комисия във Видин Даниел..

публикувано на 17.11.22 в 14:45
Стоил Цицелков, Европейска асоциация за защита на човешките права- България, член на Обществения съвет към ЦИК

Стоил Цицелков: Нужно е преосмисляне на Изборния кодекс, писан е за хартия

Връщането на хартиената бюлетина не решава проблеми, а вероятно ще отвори и стари такива, които вече са превъзмогнати, е мнението на Стоил Цицелков от Европейската асоциация за защита на човешките права- България, член на Обществения съвет към..

публикувано на 17.11.22 в 14:06

Последен шанс за безплатно саниране на жилищни сгради

От средата на ноември трябва да започне процесът на кандидатстване по първи етап от процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд". Средствата за енергийно обновяване на блоковете са предвидени по Плана за..

публикувано на 14.11.22 в 11:26