Музеят в Чипровци представя изложба "Павлето - непознатият наш"

Историческият музей в Чипровци открива изложба с непоказвани до момента картини на Георги Павлов-Павлето днес, 24 март. Поводът е 110-ата годишнина от рождението на твореца. Той е бил и винаги ще бъде повод за гордост, каза директорът на музея в..

публикувано на 24.03.23 в 10:00

Проф. Георги Рачев: Дълбоко в себе си аз съм много "зелен", но съм и много трезвомислещ

На 21 март, точно в 23:24 часа, настъпи астрономическата  пролет . Мартенското равноденствие отбеляза началото на пролетния сезон в Северното полукълбо. На днешния 23 март се отбелязва Световният ден на метеорологията: науката, изучаваща атмосферните..

публикувано на 23.03.23 в 10:05

Все повече хора избират живота на село

Около 100 000 души са избрали да се преместят на село в последните 3 години. Това показва проучване на платформата "Живот на село“. В повечето случаи, хората избират населени места, близки до областните центрове, коментира за Радио ВИДИН..

публикувано на 15.03.23 в 11:00

Александър Стоянов: Проблемът с патриотизма ще бъде решен, ако учителите си вършат работата

Усвояване на знания и умения, свързани със защитата на родината, както и запознаване с гражданско-военните отношения: това са част от нещата, които  от следващата година ще изучават учениците в 10 и 11 клас . Новото военно обучение ще бъде в рамките..

публикувано на 09.03.23 в 10:10

Красимир Богданов: Армията е един от стожерите на българското самосъзнание и на националното самочувствие

Усвояване на знания и умения, свързани със защитата на родината, както и запознаване с гражданско-военните отношения: това са част от нещата, които от следващата година ще изучават учениците в 10 и 11 клас . Новото военно обучение ще бъде в..

публикувано на 09.03.23 в 10:05
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек: Крайните либерали в България искат да деконструират всеки основен елемент на обществото

Усвояване на знания и умения, свързани със защитата на родината, както и запознаване с гражданско-военните отношения: това са част от нещата, които  от следващата година ще изучават учениците в 10 и 11 клас . Новото военно обучение ще бъде в рамките..

публикувано на 09.03.23 в 10:00

Размисли по женски за жените като цяло

Всеки е чувал думите женска работа, женска професия, женски задължения, но през последните сто години еманципацията е факт, обяснява Валентина Вълчева, писател и библиотекар във видинската регионална библиотека. Тя е автор на книгата "И будителките..

публикувано на 08.03.23 в 16:10

Фондация "Екатерина Каравелова": Бедността има измерение по пол

Фондация "Екатерина Каравелова" публикува аналитичния си доклад "Гласовете на жените в България" , който осветлява проблемите и потребностите на жените в България. Включва анализ на биографични интервюта с жени, живеещи във всички шест планови..

публикувано на 08.03.23 в 14:00

Община Грамада събира предложения за потребностите от социални услуги

Община Грамада е публикувала за обсъждане анализ и предложение за планиране на потребностите от социалните услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. Предложения се събират в 30-дневен срок..

публикувано на 08.03.23 в 11:27

Село Златия - със 7 магазина, аптека и полицейски участък

Село Златия се намира в Северозападна България и е част от община Вълчедръм. Разположено е на десния бряг на река Цибрица, на разстояние около 5 км от река Дунав. Селото се намира в едноименната местност "Златията", известна като една от..

публикувано на 24.02.23 в 13:38