Теодор Димокенчев: Моментът за фундаментални промени отмина

Увеличава се недоверието в кабинета Денков, сочи трето поредно социологическо проучване.  Близо 70 % е неодобрението за работата на правителството, което управлява официално от над 100 дни.  През септември се повишава делът на смятащите предсрочни..

публикувано на 21.09.23 в 10:00

Измества ли електронната търговия пазаруването във физически магазини

През последните години онлайн търговията става все по-широко разпространена. По електронен път вече можем да закупим почти всичко, за което може да се сетим. Макар и да има тенденция за разширяване на електронната търговия не може да се каже, че..

публикувано на 19.09.23 в 11:30

Люти брод - с красива природа и възможности за туризъм

Едно от местата в община Мездра, където можете да се срещнете с историята и да се разходите сред красива природа е село Люти брод . Тук можете да минете през Посетителския център, да се насладите на природния феномен "Ритлите" и да разгледате..

публикувано на 19.09.23 в 09:00

Продължава строителството на новия корпус на математическата гимназия във Враца

Строителството на новия корпус на Математическата гимназия във Враца, което започна преди два месеца, е единственият незавършен ремонт в учебните заведения от общината в навечерието на 15 септември. Очаква се обектът да влезе в експлоатация за следващата..

публикувано на 14.09.23 в 17:27

В училището в Брегово разчитат на новостите, които предлагат електронните платформи

В  училище "Св.св. Кирил и Методий" в Брегово през предстоящата учебна година ще разчитат на новостите, които предлагат  електронните платформи за обучение. Наблягат и на извънкласните форми в клубовете и  заниманията по интереси, обясни директорът..

публикувано на 14.09.23 в 17:08
Ирена Гъркова, директор на СУ

Ирена Гъркова, директор на СУ "Цар Симеон Велики"-Видин: Фокусът е повишаване на образователните резултати на учениците

През новата учебна година фокусът в С редно училище " Цар Симеон Велики" във Видин ще е повишаване на образователните резултати и формирането на система за ценностно ориентирано поведение. Паралелно ще се надгражда материалната база в училището,..

публикувано на 14.09.23 в 16:22
Веселка Асенова, началник на РУО-Видин

Веселка Асенова, началник на РУО-Видин: Учителят трябва да е креативен, иновативен и вдъхновяващ

Повишаване качеството на образование е приоритет в училищата, каза началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова в навечерието на новата учебна година. Тя допълни, че изискването е и за училища, където броят на..

публикувано на 14.09.23 в 14:02
Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност

Богдан Милчев: Политиците не искат здраво общество

По-малко от месец след "ремонта" на Наказателния кодекс, с който трябваше да се решат огромните проблеми с безобразното шофиране и стотиците жертви, започват поредните разговори за причините, пораждащи войната по пътищата.  Макар че премиерът Денков..

публикувано на 07.09.23 в 10:00
Алекси Кесяков, автоексперт

Алекси Кесяков: Невежеството не може да се бори с глоби

По-малко от месец след "ремонта" на Наказателния кодекс, с който трябваше да се решат огромните проблеми с безобразното шофиране и стотиците жертви, започват поредните разговори за причините, пораждащи войната по пътищата.  Макар, че премиерът Денков..

публикувано на 07.09.23 в 10:00
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Боян Стефанов: Наблюдаваме театър, от който зрителят няма поводи да бъде доволен

С напрежение започва новият политически сезон.  Преди 1 септември, когато се открива есенната сесия на Народното събрание, назряха проблеми между управляващите партньори, които си отправиха остри нападки.  Поставен ли е под въпрос животът на..

публикувано на 31.08.23 в 10:00