Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Радио ВИДИН държи първенство по слушани минути на ден

Радио ВИДИН държи почти постоянно първенството по слушани минути на ден и никога не е падало под 15-о място по слушаемост в национален мащаб. Това каза в "Посоките на делника" директорът на регионалната радиостанция на БНР  Огнян Първулов по..

публикувано на 01.03.24 в 11:28
Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев: Сглобката е учебникарският пример за функционирането на властта

По-малко от седмица остава до момента, в който премиерът Денков ще подаде оставка.  В навечерието на 6 март осъществяването на ротацията е под въпрос.  Пред разпад ли е Сглобката след предложения меморандум за управление?  Отместват ли..

публикувано на 29.02.24 в 10:00

Елена-Стефани Асенова от Видин е финалист в певчески конкурс

Елена-Стефани Асенова от Видин стана финалист във второто издание на певческия конкурс "Next Artist", което се проведе на 10-и и 11 февруари в известен столичен клуб. Ели е на 17 години и е дъщеря на вокалния педагог Живка Сливенова и нашия..

публикувано на 28.02.24 в 10:00

Върбово - селото с най-старата църква в област Видин

Днес ще посетим село Върбово в община Чупрене, област Видин. Разположено е на 480 метра надморска височина в Предбалкана, югозападно от рида Ведерник. Намира се на 10 километра южно от град Белоградчик и на 10 километра североизточно от границата със..

публикувано на 23.02.24 в 17:30
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Разписаният механизъм щеше да спести различните прочити

Меморандум, който да се превърне в договор с ГЕРБ-СДС, е изготвен от партньорската коалиция в управлението ПП-ДБ.  В документа са включени основните цели пред изпълнителната власт за следващите девет месеца.  Ако не бъде постигнато съгласие, ще..

публикувано на 22.02.24 в 10:00
Теодора Йовчева

Теодора Йовчева: Спорът за МВнР е заради институционални връзки с външните партньори

Въпросът относно името на следващия външен министър, който раздели партньорите във властта, не е решен, но преговорите с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет продължават без напрежение, обяви Николай Денков.  От Продължаваме промяната..

публикувано на 15.02.24 в 10:00
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Няма политическа алтернатива, макар че безалтернативното мнозинство е свръхнепопулярно

По-малко от месец остава до ротацията в изпълнителната власт.  Премиерът Денков и вицепремиерът Мария Габриел са се договорили за минимални промени на 6 март, стана ясно след като министър-председателят и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно влязоха..

публикувано на 08.02.24 в 10:00
Благослав Михайлов

Благослав Михайлов: С благоденствието на обществото ще се подобри демографията в България

България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света.  Докладът на ЦРУ за световните тенденции определя страната като 25-ата най-застаряваща.  Прогнозата е, че населението у нас ще намалее с около 30% в следващите 20 години.  Достатъчна ли е..

публикувано на 01.02.24 в 10:00

Върба - селото, за което са чували в Будапеща, Берлин, Париж, Лондон, Ватикана и дори в Чикаго

Днес ще посетим село Върба в община Белоградчик. Намира се на 13 км от общинския център, на 12 км от Димово, а така също и на 6 км от пещерата Магура и Рабишкото езеро. Селото е разположено на два хълма, разделени от дере, в което навремето е..

публикувано на 26.01.24 в 17:35
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Външната ориентация е водеща в българската политика

Оценката на настоящата изпълнителна власт е на финална права.  Амбицията е до 6 март, когато трябва да се осъществи ротацията, да има готов кабинет.  Изпълнени ли са заложените в програмата приоритети?  Какви промени се очакват в новото правителство?..

публикувано на 25.01.24 в 10:00