Този род излиза с пост и молитва

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост , посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа Иисуса..

публикувано на 26.03.23 в 08:00

Да бъдем достойни кръстоносци

Неделята, в която се намираме днес е Трета на Великия пост, посветена на Кръста Христов. Кръст, на Който бе разпънато тялото на нашия Спасител и Господ Иисус Христос. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Братя и сестри! Днес..

публикувано на 19.03.23 в 08:00

Да променим себе си!

В днешната неделя – втора от началото на великия пост, посветена на св. Григорий Палама , продължаваме да настройваме сърцето и душата си в посока на очистването им. Макар че ако наистина сме усърдни в тези две направления, реалността..

публикувано на 12.03.23 в 08:00

Да пазим Православната си вяра като зениците на очите си

"Твоята светлина, Господи, сияе върху лицата на Твоите светии." Братя и сестри, Първата неделя на Великия пост се празнува като Тържество на Православието. Празникът е учреден през 842 година, след окончателната победа..

публикувано на 05.03.23 в 08:00

Ето благоприятно време!

Неделята, в която се намираме днес се нарича Неделя Сиропустна . Неделя, в която за последно консумираме млечни хранителни продукти, както и става взаимно всеопрощение между християните. За всичко в живота е необходимо благоприятно време..

публикувано на 26.02.23 в 08:00

"Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божията уста"

Неделята, която отбелязваме днес, е Неделя Месопустна . Наближава времето на Великия пост и малко по малко църквата ни подготвя чрез текстовете от Библията, четени по време на богослужението за този период от нашия живот...

публикувано на 19.02.23 в 08:00

Божията милост ни очаква

Неделята, в която се намираме днес е Седемнадесета след Неделя подир Въздвижение . "На всички е позната Иисусовата притча за Блудния син : по-малкият син на един богат баща поискал да вземе дела от наследството, който му се..

публикувано на 12.02.23 в 08:00

Да вземем поука от евангелския митар

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение  и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "В притчата за митаря и фарисея (Лука. 18:10-14) Господ Иисус Христос говори за..

публикувано на 05.02.23 в 08:00

Вяра без дела е мъртва

Неделята, в която се намираме днес е Петнадесета неделя след Неделя подир Въздвижение.  Днешната неделя  е посветена на евангелското събитие – срещата на Господ Иисус Христос със Закхей , началник на митарите и богат за онова време..

публикувано на 29.01.23 в 08:00

"Да прогледам, Господи!"

Днес е Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение – на Йерихонския слепец .   Апостол Павел е един от двамата апостоли, наречени първовърховни апостоли. И точно този "първи" апостол, нарича себе си в текста, който се чете по..

публикувано на 22.01.23 в 08:00