Да се пазим от духовната прегърбеност

В Десета Неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на свободата, която Бог ни е дал да бъдем синове на светлината, както и чрез това да бъдем и ние светлина .  Днес пред всички нас се..

публикувано на 04.12.22 в 08:00

Да богатеем с добри дела

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той..

публикувано на 27.11.22 в 08:00

С добродетели да се усъвършенстваме духовно

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от Твореца, а..

публикувано на 20.11.22 в 08:00

Да бъдем добри самаряни!

Осма неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен трябва да бъде неизменна част от нашия духовен и социален живот. В притчата за добрия самарянин Господ..

публикувано на 13.11.22 в 08:00

Вяра, която надмогва естествените закони

Седма неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че Той е готов винаги да ни помага и да ни утешава в нашите немощи и страдания. Чрез лекуването на кръвотечивата и възкресението на дъщерята..

публикувано на 06.11.22 в 08:00

В "Музикална зона" на 03 ноември 2022 слушаме Тутс Тилеманс

Той е сред пионерите на устната хармоника в джаза, като освен това свири на китара, цигулка, а даже и с уста. Извоюва признание на устната хармоника, като я прави "легитимен глас в джаза". Записва саундтраците на доста филми, сред които тематичната..

публикувано на 03.11.22 в 09:00

Земният живот трябва да бъде подготовка за отвъдния

Пета Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че освен земното, което виждаме, има и вечно - духовно, което е всъщност истинското и безценното съкровище и грижа за всеки един човек. Притчата за..

публикувано на 30.10.22 в 08:00

Нека да внимаваме към какво привързваме сърцата си

Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му..

публикувано на 23.10.22 в 08:00

Бог спасява човека само с негово участие

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да го..

публикувано на 16.10.22 в 08:00

Нека се постараем да бъдем достойни за Христовото утешение

Във Третата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Сила, която е свръхестествена, сила, която прави невъзможното..

публикувано на 09.10.22 в 08:00