Светлин Тачев: Границите между статукво и промяна вече са размити, наблюдаваме война на всеки срещу всеки

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на номинирания за премиер от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" акад. Николай Денков. Тонът на държавния глава обаче бе..

публикувано на 30.05.23 в 13:50

Възстанови ли се Северозападът след пандемията

Намалява броят на регистрираните безработни в Бюрата по труда в Северозападна България. Към края на април те са 15 706, със 183 лица или 1,2% по- малко от март, а спрямо април миналата година те са по-малко с 1084 лица или 6,5%.  "При тази..

публикувано на 29.05.23 в 16:55

Жители на Славотин: Едно село няма ли училищен звънец, то е приключило

Днес ще посетим село Славотин в община Монтана. Намира се на 20 км от общинския център в местност с хубава природа. Жителите му са на възраст от 20 до 95 години, голяма част от които пенсионери. Според местните предания, името на селото идва от..

публикувано на 26.05.23 в 16:07

Любен Добрев: Ситуацията е "прости им, Господи, и те не знаят какво правят"

Въпреки многократните заявки, че ще изпълнят първия мандат, ГЕРБ върнаха празна папка на президента. Първата политическа сила обяви, че е постигнала споразумение за кабинет с основния си опонент от "Продължаваме промяната-Демократична България"...

публикувано на 25.05.23 в 10:44

На 24 май- за силата на словото, книгите и грамотността

Отбелязваме един от най- хубавите български празници- Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и славянската книжовност. 24 май е дата, която ни обединява и ни кара да се гордеем с българския дух. Най- строгият..

публикувано на 24.05.23 в 11:27

Ако обвиняваме младите, че не са добри, значи ние, възрастните, не сме се справили

В навечерието на Деня на българската просвета в "Посоките на делника" търсим отговор на въпросите: как да се справим с поколенческите различия между учители и ученици; може ли и как новите технологии и социалните мрежи да бъдат използвани в полза, а не..

публикувано на 23.05.23 в 14:06

Какви са алтернативите за екологично отопление

38% от българските домакинства не отопляват поне една стая в жилището си, сочи проучване на WWF- България. Неправителствената организация проведе проучване сред домакинствата, отопляващи се на дърва, което имаше за цел да установи условията на..

публикувано на 22.05.23 в 15:45

Село Дреновец - живо и съвременно, с желание да задържи младите хора

Дреновец е най-голямото село в община Ружинци. То е красиво, съвременно, постоянно обновяващо се, с условия за спорт, култура и образование.  Селото има плодородна земя, изобилие от водни запаси, железопътен и шосеен транспорт, и всичко това в..

публикувано на 19.05.23 в 12:30

Христо Иванов: Хипотези, които изглеждат иначе екзотични, в момента са все по-възможни

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" отказа подкрепа за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.  Между опитите за съставяне на правителство и безпрецедентните трусове в Прокуратурата, търсим отговор на въпроса, какво е бъдещето на..

публикувано на 18.05.23 в 10:00
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек: 3/4 от българите са консервативни, но политиците се страхуват от антилибералното

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" отказа подкрепа за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Между опитите за съставяне на правителство и безпрецедентните трусове в прокуратурата, търсим отговор на въпроса, какво е бъдещето на..

публикувано на 18.05.23 в 10:00