Направление Здраве


Ден на мъжкото здраве в Козлодуй

Ден на мъжкото здраве ще се проведе днес, 23 февруари, в Козлодуй . Безплатни прегледи ще извършат лекарите от клиниката по урология на Александровска болница д-р Христо Христов и д-р Живко Христов. Инициативата е на Фондация "Искам бебе" и мото..

публикувано на 23.02.24 в 08:25

Катя Кирчева: Ходенето е изумителен процес, в който участва цялото тяло

Ходенето е изключително важно за здравето на човека, но за да усетим ползите от него, то трябва да е правилно. Това обясни треньорът по фитнес и Пилатес Катя Кирчева и добави, че правилното ходене е базирано върху правилната стойка. В..

публикувано на 12.02.24 в 18:11

Проф. Радостина Александрова: Науката присъства във всички етапи на винопроизводството

Науката присъства във всички етапи, свързани с винопроизводството , идентификацията на виното и изясняването на ползите от него. Това каза проф. Радостина Александрова от БАН и уточни, че за първи път мистерията на винопроизводството е..

публикувано на 12.02.24 в 17:25

Нова апаратура за болницата в Бяла Слатина

Ново оборудване получи Многопрофилната болница за активно лечение в Бяла Слатина . Пациентен монитор, рентгеново устройство, ехограф са част от апаратурата, която лекарите и медицинските специалисти използват в работата си, обясни главната медицинска..

публикувано на 30.01.24 в 11:50

Д-р Григор Томов: Профилактиката е в основата на ранното откриване на рака

Комплексният онкологичен център (КОЦ) във Враца очаква да получил нов ехографски апарат , осигурен от фондацията на бившия капитан на националния отбор по футбол Стилян Петров. Лечебното заведение има нужда и от модерен ядрено-магнитен резонанс,..

публикувано на 29.01.24 в 14:15

Алайнери- предимства и недостатъци

Алайнерите имат своите предимства, но имат и недостатъци, каза в "Час при зъболекаря" по Радио Видин д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина. По думите ѝ, предимство е, че те не се фиксират върху зъбите и времето за решаване на ортодонтски проблем..

публикувано на 22.01.24 в 17:44

Видинчанка дари част от косата си за перуки на онкоболни

Млада жена от Видин дари част от косата си за изработване на перуки за хора с онкологични заболявания. 26-годишната Биляна Уршева живее и работи в София. Там, след дълго премисляне, прави и дарението си. Разказа, че да вземе решението не е било никак..

публикувано на 22.01.24 в 17:12

Съветите на вирусолога: Как да се предпазим от грипа

Най-добрата защита срещу грипните вируси остава ваксината, но тя трябва да се поставя преди да дойде сезонът на грипа, каза вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова . По думите ѝ, макар да не е съвършена, ваксината снишава значително риска от..

публикувано на 22.01.24 в 16:18

Певицата Елица Наумова: С добра профилактика могат да се избегнат редица проблеми със зъбите

Важно е човек да се грижи за своите зъби и профилактиката е на първо място, тъй като по този начин може да се избегнат проблеми. Това каза в "Час при зъболекаря" младата и талантлива изпълнителка Елица Наумова и обърна специално внимание на конците..

публикувано на 15.01.24 в 17:28
д-р Георги Вакрилов

Водещ специалист по репродуктивно здраве ще консултира безплатно двойки от Северозападна България

Процентът на двойките с репродуктивни проблеми не се е увеличил, но все повече хора търсят съдействието на специалистите. Това каза д-р Георги Вакрилов, който е един от пионерите в прилагането на инвитро процедурата в България и "баща“ на първото..

публикувано на 15.01.24 в 16:46