Направление Здраве


Даниел Спасов: Оценяваме колко важни са зъбите, когато се стигне до проблем

Когато човек не ходи на зъболекар и се стигне до някакъв по-сериозен проблем, оценява колко важни са зъбите и колко неща може да си спести, като редовно се грижи за тях. Това каза в "Час при зъболекаря" народният певец, водещ на предаването "Иде..

публикувано на 05.12.22 в 17:35

Вирусолог: Опитът в борбата срещу ХИВ/СПИН помогна и срещу COVID-19

Светът никога досега не е бил по-близо до създаването на ваксина ХИВ/СПИН . Това каза вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН - 1 декември, и добави, че натрупаният опит е..

публикувано на 01.12.22 в 12:55

Има ли здрави зъби в устата на Устата

В последните няколко години единственото, за което ходя на зъболекар два пъти в годината, е премахването на зъбен камък. Това каза в "Час при зъболекаря" известният рапър и стендъп комеди артист Иван Динев - Устата. Той разказа и случай от ученическите..

публикувано на 29.11.22 в 09:25

Вирусолог: Лекарствената резистентност е все по-нарастващ проблем

Лекарствената резистентност е една лавина, която набира скорост и би могла да има ужасяващи последици. Това предупреди вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по повод отбелязването на Световната седмица, посветена на..

публикувано на 22.11.22 в 09:33

Д-р Олга Папушева: Млечните зъби трябва да се лекуват навреме

Много е травмиращо за детето да посети за първи път зъболекар, когато вече има болка. Водете ги, когато не ги боли, призова родителите лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и посочи как обикновено преминава прегледът, когато се е образувал..

публикувано на 21.11.22 в 17:19

Нов вид тренировка помага на видинчани да влязат във форма

Табата - високо интензивната интервална тренировка помага да горим мазнините и да поддържаме добра физическа форма. Това я прави предпочитана от всеки, който няма възможност да отделя време за стандартна фитнес тренировка, но иска да изглежда..

публикувано на 21.11.22 в 15:00

Учени ни подготвят за срещата с нови вируси

"Ловци на вируси" идентифицират новите потенциални причинители на заболявания при човека. Това са учени, чиято цел е да сме подготвени за срещата с вирусите, преди те да дойдат при нас, защото обикновено изоставаме, каза вирусологът от БАН проф...

публикувано на 08.11.22 в 11:23

Юлиян Вергов в "Час при зъболекаря"

Обичаният български актьор Юлиян Вергов гостува в рибриката "Час при зъболекаря" и сподели своя опит в грижата за зъбите. Актьорът разказа, че не се притеснява да посещава зъболекар, прави го редовно още от дете, когато прегледите се случвали още в дома..

публикувано на 07.11.22 в 16:14

Започна кампания, посветена на мъжкото здраве

Над 50 души тичаха в Световния ден на мъжете в Монтана. Инициативата  MOVEmber MontanaRun 2022 , която   се проведе на 5 ноември в областния град, беше посветена на мъжкото здраве и на борбата с рака на простата.  Целият месец ноември е посветен..

публикувано на 07.11.22 в 13:30

Кога млечните зъби се сменят с постоянни

Първите детски зъби се сменят приблизително на около 5-6-годишна възраст на детето. Препоръчително е този процес да бъде проследен от зъболекар. Това каза в рубриката "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни:..

публикувано на 31.10.22 в 17:41