Направление Здраве


Какво трябва да знаем за мъдреците

Не всички хора имат мъдреци, а появата им често е съпроводена от дискомфорт. Това обясни в  рубриката ни "Час при зъболекаря"  д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин и добави, че нещата са строго индивидуални: "Не всеки човек има..

публикувано на 10.04.23 в 16:10

Ивайло Петков: Здравето е най-важното нещо в живота

Редовното посещение на зъболекарския кабинет е изключително важно за всеки човек. Това каза в рубриката „Час при зъболекаря“ талантливият и многообещаващ актьор от Видин Ивайло Петков . Той стана популярен с ролята си на полицая Ивайло Тенев от..

публикувано на 03.04.23 в 16:28

Ортодонт: Профилактиката трябва да започне в най-ранна възраст

Липсата на правилна дъвкателна функция може да бъде причина за проблеми с оралното здраве на детето в бъдеще. Това обясни в „Направление здраве“ лекарят по дентална медицина д-р Надя Борисова . Тя е от Монтана, завършила е стоматология в..

публикувано на 28.03.23 в 12:35

Ембриолог: Инвитрото е с огромни възможности и тепърва ще се развива

Ембриологът Мергюл Ферадова ще консултира на 1 април в Кабинета по репродуктивно здраве във Враца . Вече 10 години тя помага за случването на чудото, наречено живот, и казва, че обожава професията си: „От ден първи от следването ми в..

публикувано на 27.03.23 в 17:32

Какво представлява пародонтитът

Пародонтоза или пародонтит е възпаление на венците, което се задълбочава и се свързва с губене на костно вещество. Това обясни в „Час при зъболекаря“ д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин и добави, че с напредване на заболяването..

публикувано на 27.03.23 в 15:54

24 март - Световен ден за борба с туберкулозата

На 24 март отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата . Поводът е, че точно на този ден, но сто години по-рано, Роберт Кох открива причинителя на туберкулозата, обясни вирусологът от Българската академия на науките  проф. Радостина..

публикувано на 24.03.23 в 10:30

Невена Цонева: Препоръчвам редовното ходене на зъболекар

Редовна грижа за зъбите у дома и профилактични посещения при зъболекар е рецептата за красива усмивка на певицата Невена Цонева. В "Час при зъболекаря" красивата изпълнителка сподели личния си опит и си спомни за първото си посещение в зъболекарския..

публикувано на 20.03.23 в 16:52
Силвия Велинова, остеотерапевт

Какво е остеопатия

Остеопатията е холистична наука, която се занимава с откриването и решаването на проблема. Докато конвенционалната медицина разглежда проблема като локален, то холистичният подход е глобален и обширен. Това обясни остеотерапевтът Силвия Велинова и..

публикувано на 20.03.23 в 14:10

Д-р Олга Папушева: Зъбният камък не може да се почисти у дома

Почистването на зъбния камък е необходимо да се извършва веднъж на 6 месеца, особено при пациенти с пародонтални проблеми. Процедурата може да се извърши само в зъболекарския кабинет. Това обясни в „Час при зъболекаря“ д-р Олга Папушева , лекар по..

публикувано на 14.03.23 в 14:52

Застъпническа карта събра проблемите в здравеопазването на област Видин

Регионална застъпническа карта на област Видин е изготвена по инициатива на Националната пациентска организация. Тя има за цел да установи проблемите и потребностите по отношение на достъпа и качеството на здравеопазването , както и да подбере..

публикувано на 14.03.23 в 14:14