Направление Здраве


Световен ден за борба с Алцхаймер

На 21 септември се отбелязва Световният ден за борба с Алцхаймер . В световен мащаб от заболяването са засегнати 44 000 000 души. В България с различна форма на деменция са около 100 000 души, от които 75% са с Алцхаймер. Диагностицираните са предимно..

публикувано на 21.09.23 в 09:47

Бояна Минковска: Първата среща на детето със зъболекаря трябва да е под формата на игра

Детето е добре да посети за първи път зъболекар преди да има някакъв проблем със зъбите и това трябва да стане под формата на игра. Препоръката отправи в "Час при зъболекаря" режисьорът в Държавен куклен театър-Видин Бояна Минковска и сподели личния..

публикувано на 18.09.23 в 17:44

платена публикация
"FootBalance" вече и във Видин

Технологията "FootBalance" вече е достъпна и във Видин. Тя работи с 3D скенер, който напълно безплатно извършва анализ за установяване на аномалии или някакви други проблеми в ходилата. На базата на получените резултати се изработва индивидуална..

публикувано на 18.09.23 в 16:12

Наесен с песен и...здрави зъби

След ваканцията децата е добре да посетят своя зъболекар, за да бъдат прегледани, а ако е необходимо, и лекувани. Това каза в "Час при зъболекаря" д-р Олга Папушева , която се грижи за денталното здраве на малките пациенти в общините Брусарци, Ружинци и..

публикувано на 11.09.23 в 17:15

Започна кампания за безплатно силанизиране на детските зъби във Видин

Кампания за безплатно силанизиране на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8 години започна във Видин. Организирана е в рамките на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 до 18 години, каза..

публикувано на 11.09.23 в 16:34

Консултант по кърмене: 40% от майките кърмят само до третия месец

Необходимо е съвременната информация за кърменето да достигне до младите майки. Около 40% от жените кърмят само до третия месец. С напредването на месеците този процент драстично намалява, което показва, че нещо не е наред и че за кърменето е..

публикувано на 08.09.23 в 16:34

Фестивалът "Здравей, Здраве" за шести път във Видин

"Човекът е роден, за да стане разгадател на себе си". Под това мото ще премине шестото издание на фестивала "Здравей, Здраве" във Видин . За да помогнат на участниците да разгадаят себе си, домакините са подготвили тематична програма. Лектори ще..

публикувано на 08.09.23 в 14:57

Доброволци с благотворителна кампания в община Бойница

Пакети с лекарства от първа необходимост получиха жители на четири села в община Бойница - Периловец, Шишенци, Градсковски колиби и Шипикова махала. Помощта бе разпределена от доброволци на сдружение "Северозапазване", а средствата за нея са от..

публикувано на 04.09.23 в 17:56

Какво представлява семейната констелация

Един съвременен терапевтичен метод става все по-популярен и търсен у нас. Става дума за т.нар. семейна констелация, която се смята, че помага за справянето с проблеми от всякакво естество - взаимоотношения, работната среда, здравословни, както и при..

публикувано на 28.07.23 в 17:43

Д-р Олга Папушева: Колкото повече се отлага посещението при зъболекар, толкова повече проблемът се задълбочава

Отлагането на посещението в зъболекарския кабинет с години, води до задълбочаване на съществуващите проблеми. Това  обясни в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и даде пример от собствената си практика:   "Пациентът..

публикувано на 24.07.23 в 17:23