Направление Здраве


Фестивалът "Здравей, Здраве" за шести път във Видин

"Човекът е роден, за да стане разгадател на себе си". Под това мото ще премине шестото издание на фестивала "Здравей, Здраве" във Видин . За да помогнат на участниците да разгадаят себе си, домакините са подготвили тематична програма. Лектори ще..

публикувано на 08.09.23 в 14:57

Доброволци с благотворителна кампания в община Бойница

Пакети с лекарства от първа необходимост получиха жители на четири села в община Бойница - Периловец, Шишенци, Градсковски колиби и Шипикова махала. Помощта бе разпределена от доброволци на сдружение "Северозапазване", а средствата за нея са от..

публикувано на 04.09.23 в 17:56

Какво представлява семейната констелация

Един съвременен терапевтичен метод става все по-популярен и търсен у нас. Става дума за т.нар. семейна констелация, която се смята, че помага за справянето с проблеми от всякакво естество - взаимоотношения, работната среда, здравословни, както и при..

публикувано на 28.07.23 в 17:43

Д-р Олга Папушева: Колкото повече се отлага посещението при зъболекар, толкова повече проблемът се задълбочава

Отлагането на посещението в зъболекарския кабинет с години, води до задълбочаване на съществуващите проблеми. Това  обясни в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и даде пример от собствената си практика:   "Пациентът..

публикувано на 24.07.23 в 17:23

Дая Йорданова: Предварителната грижа за зъбите е най-важна

Превенцията е основният инструмент, когато става дума за здравето на зъбите . Ето защо зъболекарският кабинет трябва да се посещава поне на 6 месеца, смята инфлуенсърът Даяна Йорданова , позната във Видин със своите мини тортички, които нарича..

публикувано на 17.07.23 в 17:10

Храните и напитките, които вредят на красивата усмивка

Консумацията на храни и напитки трябва да е балансирана. Това е важно не само за здравите зъби и красивата усмивка, а за здравето ни като цяло, каза в "Час при зъболекаря" д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина от Видин. Тя посочи кои напитки..

обновено на 10.07.23 в 16:25

Изкуствените подсладители - полезни или не съвсем

Изкуствените подсладители са част от живота на почти всеки човек. Те придават сладост на храните и напитките, но без да увеличават тяхната калорийна стойност. Някои хора ги използват по здравословни причини, други, за да намалят теглото си. Дали..

публикувано на 10.07.23 в 11:52

Кампания информира за рисковете и превенцията на остеопорозата

"Не се пречупвай, победи остеопорозата". С този призив в страната стартира информационна кампания за борба със заболяването. Целта на инициативата е да напомни за този проблем и да насочи хората към изследване на костната плътност, навременна..

публикувано на 19.06.23 в 17:37

Десислава Тодорова: По-малко сладки храни и редовни посещения при зъболекар за здрави детски зъби

Децата да консумират по-малко сладки храни и да посещават редовно зъболекар, за да имат здрави зъби, призова в "Час при зъболекаря" зам.- кметът по европейски политики и инвестиции в Община Видин Десислава Тодорова . Тя си спомни за своето първо..

публикувано на 19.06.23 в 16:52

Какво трябва да знаем за зъбните импланти

Поставянето на зъбни импланти е една от най-предпочитаните и иновативни дентални процедури, когато искаме да възстановим липсващ зъб или група от зъби. Тоест, когато един пациент е изгубил зъб, чрез зъбния имплант се получава това възстановяване, обясни..

публикувано на 16.06.23 в 16:03