Направление Здраве


Уролог: Обръщайте внимание на всяко смущение в уринирането

След сърдечносъдовите заболявания, дихателните и уринарните инфекции са едни от най-честите причини за смърт на възрастните хора. Това каза в „Направление здраве“ урологът от столичната Сити Клиник д-р Николай Милушев и призова симптомите да не..

публикувано на 20.02.23 в 17:39

Христо Димитров: Грижете се за зъбите си, за да имате красива усмивка

Добрите танцьори трябва да имат и хубава усмивка. За да се усмихват красиво, обаче, хората трябва да се грижат за зъбите си. Това каза в рубриката "Час при зъболекаря"  Христо Димитров-  ръководител на ансамбъл "Българе".  "За да бъде човек част..

публикувано на 20.02.23 в 15:50

Деян Каменов - Дидо: Ходете навреме на зъболекар

Ходете на зъболекар, мийте зъбите си и не пушете. Този съвет даде в "Час при зъболекаря" музикантът и основател на групата DeeStoned Деян Каменов - Дидо . Той си спомни за първия път, когато е посетил зъболекарския кабинет, и разказа: "Първия път,..

публикувано на 06.02.23 в 16:09
Проф. Радостина Александрова

Проф. Радостина Александрова: 50% от раковите заболявания могат да бъдат предотвратени

По данни на Световната здравна организация раковите заболявания продължават да бъдат едно от водещите предизвикателства, и то не само чисто медицински, а въобще обществени. Това каза вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина..

публикувано на 04.02.23 в 17:30
logopedia

Логопеди с безплатни консултации през март

Кампания за безплатни консултации организира през месец март платформата logopedia.bg .  Поводът е отбелязването на Европейския ден на логопедичната терапия - 6 март, който българските логопеди са приели за свой професионален празник. През тази..

публикувано на 30.01.23 в 17:40
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

"Час при зъболекаря": Изборът на пломба

Изборът на вида пломба е предимно решение на зъболекаря, но пациентът също може да изрази своето желание. Това обясни в "Час при зъболекаря" д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин. Тя поясни, че пломбите, които се поставят са два вида..

публикувано на 30.01.23 в 16:35

Вирусолог: Ваксинацията е първата стъпка в борбата с рака на шийката на матката

От 23 до 29 януари отбелязваме Европейската седмица за превенция на рака на маточната шийка. Заболяването е на второ място по разпространение сред жените в Европа. Всяка година се регистрират 33 000 нови случая, каза вирусологът от БАН проф...

обновено на 26.01.23 в 15:58

Мъжете със седящи професии - с по-голям риск от репродуктивни проблеми

Кабинет за мъжка фертилност отваря врати във Враца. Идеята е на Фондация "Искам бебе", обясни д-р Явор Малинов, акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция, който поема инициативата в подкрепа на пациентите с репродуктивни проблеми, както..

обновено на 25.01.23 в 15:55

Гергана Стоянова: Правилното миене на зъбите прави усмивката красива

Правилното четкане на зъбите е изключително важен фактор, за да има човек здрави зъби и съответно красива усмивка. Това обясни в "Час при зъболекаря" Гергана Стоянова -  една от най-красивите български актриси, чийто глас е сред най-разпознаваемите –..

публикувано на 23.01.23 в 16:30

Биолог: От нас зависи да се чувстваме щастливи

Защо едни хора са по-щастливи от други? Това е един въпрос, който учените си задават много отдавна, а проучванията им показват, че при всички случаи генетиката има някакво отношение. Това каза  проф. Радостина Александрова от Института по..

публикувано на 16.01.23 в 16:07