Направление Здраве


Как да предпазим зъбите от кариеси

Зъбната плака и недобрата устна хигиена водят до образуването на кариеси. Няма доказателства, че кариесите са заразни и могат да се предадат от човек на човек, обясни в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева:..

публикувано на 15.05.23 в 17:35

Видин е част от европейско изследване на растежа в детска възраст

40 ученици от две видински училища ще бъдат обхванати в изследване, което се провежда в рамките на европейска инициатива за наблюдаване растежа в детска възраст. Целта е да се проучи въздействието на пандемията от коронавирус върху ежедневието,..

публикувано на 01.05.23 в 11:07

Д-р Олга Папушева: С упойките не трябва да се прекалява

Упокойте могат много да ни помогнат за намаляване дискомфорта и болката, но с тях не трябва да се прекалява. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и посъветва използването им да е дозирано: "Решението..

публикувано на 24.04.23 в 17:04
Даниел Петров със съпругата си Джоан в студиото на Радио Видин

Даниел Петров: Практикуването на йога добавя живот към годините

Учителят по йога и многократен републикански и световен йога шампион Даниел Петров ще проведе занимание с членовете на спортен клуб "Аеробикс тайм" във Видин . Практиката е тази вечер, от 18:00 часа, като целта на учителя по йога ще бъде да вдъхне..

публикувано на 24.04.23 в 15:25

Д-р Петко Гинев: На мен се падна честта да развея знамето на Вършец на остров Ливингстън

Д-р Петко Гинев, който развя знамето на Вършец на кораба на 31-та Българска антарктическа експедиция, а след това и на остров Ливингстън на Антарктида, вече плава към дома. В края на декември лекарят от Военномедицинска академия отплава от Варна с..

публикувано на 17.04.23 в 14:48

Какво трябва да знаем за мъдреците

Не всички хора имат мъдреци, а появата им често е съпроводена от дискомфорт. Това обясни в  рубриката ни "Час при зъболекаря"  д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин и добави, че нещата са строго индивидуални: "Не всеки човек има..

публикувано на 10.04.23 в 16:10

Ивайло Петков: Здравето е най-важното нещо в живота

Редовното посещение на зъболекарския кабинет е изключително важно за всеки човек. Това каза в рубриката „Час при зъболекаря“ талантливият и многообещаващ актьор от Видин Ивайло Петков . Той стана популярен с ролята си на полицая Ивайло Тенев от..

публикувано на 03.04.23 в 16:28

Ортодонт: Профилактиката трябва да започне в най-ранна възраст

Липсата на правилна дъвкателна функция може да бъде причина за проблеми с оралното здраве на детето в бъдеще. Това обясни в „Направление здраве“ лекарят по дентална медицина д-р Надя Борисова . Тя е от Монтана, завършила е стоматология в..

публикувано на 28.03.23 в 12:35

Ембриолог: Инвитрото е с огромни възможности и тепърва ще се развива

Ембриологът Мергюл Ферадова ще консултира на 1 април в Кабинета по репродуктивно здраве във Враца . Вече 10 години тя помага за случването на чудото, наречено живот, и казва, че обожава професията си: „От ден първи от следването ми в..

публикувано на 27.03.23 в 17:32

Какво представлява пародонтитът

Пародонтоза или пародонтит е възпаление на венците, което се задълбочава и се свързва с губене на костно вещество. Това обясни в „Час при зъболекаря“ д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин и добави, че с напредване на заболяването..

публикувано на 27.03.23 в 15:54