Видинската поетеса и писател Анелия Гешева получи национално признание

Национална литературна награда за видинската поетеса и писател Анелия Гешева . Признанието е от Националния литературен конкурс "Изворът на Белоногата" , който има над 40-годишна история, а негови лауреати са автори като Дамян Дамянов, Маргарита..

публикувано на 04.10.23 в 16:47

Програмист: Развитието на технологиите е допринесло за благосъстоянието на човечеството

Денят на българския програмист е днес, на 4 октомври. Празник е на специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика. Отбелязва се на рождената дата на Джон Атанасов - "бащата на компютъра". Той е роден на 4 октомври 1903 г...

публикувано на 04.10.23 в 11:52

Видински ученици се включиха в Международния ден "Пеша на училище"

Видински математици се включиха за трета поредна година в отбелязването на Международния ден "Пеша на училище" . Петокласниците от природоматематическата гимназия разказаха, че сутрешното ходене ги е разсънило, чувстват се бодри и изпълнени с..

публикувано на 04.10.23 в 10:40

Защо италианец избра да живее в село Сланотрън

67-годишният  Антонио Панарело , който живее във видинското село Сланотрън  от няколко години ,  е родом от Месина, Сицилия . Докато учи за счетоводител, той започва и да работи. Животът му е протекъл, откакто се помни, извън родното му място...

публикувано на 03.10.23 в 18:00

Видински ученици посетиха Седемте рилски езера (снимки)

Ученици от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим Първи" във Видин участваха в туристически поход. Те посетиха природната забележителност  Седемте рилски езера . Цял ден е продължил нелекият преход. С видинските ученици е бил местен..

публикувано на 03.10.23 в 16:00

Ученически конкурс "Какво бих направил за моя Видин" събира есета

Ученически конкурс за есе на тема „Какво бих направил за моя Видин“ обявяват Регионално управление на образованието (РУО) - Видин и Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, с подкрепата на проф. Димитър Стоянов, основател на наградния фонд...

публикувано на 03.10.23 в 14:30

Методът "Монтесори" е предпочитан от родители и ученици във Враца

Основно училище "Иванчо Младенов" във Враца работи вече втора година по метода на италианския доктор и педагог Мария Монтесори . Този модел на възпитание и обучение  обръща внимание на това, че към всяко дете трябва да се подхожда индивидуално и..

публикувано на 03.10.23 в 13:30

Над 10 катастрофи са станали в Дъбова махала за 1 година заради опасен завой

За опасен завой алармира Мая Петрова, жител на монтанското село Дъбова махала . В нейния имот за един месец са станали две пътнотранспортни произшествия (ПТП), а за една година - над 10 катастрофи в района. Според нея основният проблем е, че няма..

публикувано на 03.10.23 в 12:00

Кристиян Борисов - от "Видабаскет" до НБА

Кристиян Борисов е бивш баскетболист, а сега е успешен треньор по баскетбол в Германия. Кариерата му започва във "Видабаскет" , а само на 15 години тръгва по пътя на мечтата си, като напуска Видин, сменя няколко града и отбора, докато се развие и..

публикувано на 03.10.23 в 11:50

Кастинг търси деца и младежи за актьорска школа във Видин

Актрисата Десислава Цветкова от Видин обявява кастинг за актьори . Тя е завършила НАТФИЗ със специалност “Театър на движението-пантомима” през 2022 година. Още от ранна детска възраст обича да пресъздава любими свои приказки пред..

публикувано на 02.10.23 в 15:00