Видински съд ще реши длъжен ли е "Булгаргаз" да дава обществена информация

Видинският административен съд трябва да излезе с решение дали държавното дружество "Булгаргаз" правомерно е отказало да предостави достъп до информация с мотива, че не е задължен по ЗДОИ (Закон за достъп до обществена информация) субект. Делото е..

публикувано на 08.12.22 в 16:41

Контейнери за едрогабаритни отпадъци ще има във Видин и селата

Общо 120 контейнера за едрогабаритни отпадъци ще бъдат разположени във Видин и селата от общината. Четирикубиковите контейнери ще бъдат поставяни около съдовете за смет на определени места в града и в началото и края на малките населени места. По..

публикувано на 08.12.22 в 15:55

Молитвен дом сплотява хората в Краводер

Молитвен дом отвори врати във врачанското село Краводер . Хората там взимат участие в построяването на христовата евангелска църква с доброволен труд и с дарение. Голяма част от дейностите по изграждането на храма са приключили, като до момента за..

публикувано на 08.12.22 в 11:24

Книжни пътеки между Видин, Враца и Осло

През изминалата седмица библиотечни специалисти от регионалните библиотеки във Видин и Враца посетиха пет библиотеки в норвежката столица Осло. Сред посетените културни институции са Националната библиотека, най-голямата обществена библиотека "Дайхман..

публикувано на 07.12.22 в 16:15

Комисия заседава по проблема с недостига и високите цени на дървата за огрев

Втори ден временната комисия по въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев заседава в парламента, за да подготви предложения за решения, включително и законодателни, с които да се решат проблемите с цените и достъпа до дърва за огрев в..

публикувано на 07.12.22 в 13:24

Читалището в село Войводово зарадва децата с два конкурса

Народно читалище "Христо Ботев" във врачанското село Войводово организира конкурс за най-красива коледна украса у дома. Надпреварата е адресирана към децата от селата в община Мизия, разказва секретарят на културното средище Валентина Борисова :..

публикувано на 07.12.22 в 12:30

Видински ученик с награда от престижна универсиада

Дванадесетокласникът Радослав Попов от Видин спечели първо място в Junior универсиадата, която беше част от програмата от VI Международен Биомедицински конгрес - София. За първи път ученик от ППМГ "Екзарх Антим Първи"  се представя с такова високо..

публикувано на 06.12.22 в 15:55

Никулден - празник и на банкерите

На 6 декември - Никулден празнуват и банкерите. Денят е обявен за патронен празник на българските банки с решение на БНБ от 1992 година.  Всеки българин използва в различна степен банковите услуги, а хората се влияят от лихвите по кредите, от..

обновено на 06.12.22 в 13:20

Видински ученици с успешна практика в завод

Ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин са на учебна практика в местен завод за технически компоненти. Те учат в 11. клас, специалност "Промишлена електроника" и посещават завода  вече трети месец.  Работният им ден започва в 6:00 часа и завършва..

публикувано на 06.12.22 в 13:00

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

В началото на тази година ви разказахме за един видинчанин и неговата благотворителна кауза  за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигуряваме храна за бездомните животни.  Юлиян..

публикувано на 05.12.22 в 17:00