Родолюбиво семейство възстановява българските традиции и духовност

Нематериалното духовно наследство е темата на днешното издание на предаването "Калейдоскоп", гостуват ни семейство Пламен Иванов и Десислава Иванова - едно родолюбиво семейство, не само на думи, а и на дела.  Пламен е роден във Видин, Десислава..

публикувано на 11.03.23 в 18:05

Певецът Любен Захариев: Народната музика е визитката на българите пред света

В това издание на "Калейдоскоп" гостува Любен Захариев, известен изпълнител на народни песни и виртуозен акордеонист.  Той  е роден на 20 септември 1952 г. в село Винарово, което съхранява и днес традициите от миналото, село, което и днес е живо, в..

публикувано на 18.02.23 в 18:10

Нинко Груев: Журналистиката ме научи на човешка топлина и искреност и да отстоявам истината

Всяка сутрин видинчани, които обичат да се разхождат в Крайдунавския парк, могат да видят възрастен човек, който крачи с равномерен ход,  целеустремено по крайбрежната алея, от Синагогата до Колодрума.  Това е  видинският журналист  Нинко Груев, днес -..

публикувано на 01.10.22 в 19:00

Галин Василев - фотографът, който ни кара да се замислим

В това издание на "Калейдоскоп" ви срещаме с  Галин Василев е едно момче, израснало в българския Северозапад, на брега на голямата река, в град Лом.  Той е на 24 години и се занимава с изкуство, с фотография, с дрон-фотография, с видео и..

публикувано на 24.09.22 в 19:00

Рени Митева - учител и творец

Броени дни преди 15 септември, първият учебен  ден за българските ученици, в "Калейдоскоп" сме ви приготвили среща с  един редови български учител. Това е Рени Митева, която работи като начален учител в ОУ "Христо Ботев" в Мездра, с едно уточнение -..

публикувано на 10.09.22 в 18:25

Илона Иванова: Обичам да се предизвиквам, любопитна съм към света

В това издание на "Калейдоскоп" ще властват музиката и любовта към музиката. Причината е  оперната певица Илона Иванова , чиито живот е свързан с музиката.  Родена е на 15 юли 1991г. в град Мездра . Баща ѝ по професия е музикант, арфист, по-късно..

публикувано на 30.07.22 в 18:50

Матей Матеев: Удовлетворен съм, че съм оставил нещо за този град, за това училище

Матей Матеев е главният герой на този брой на "Калейдоскоп".  Видинчани го познават, тъй като той работи дълги години в образованието, като организатор, като директор, като учител. С вързал е голяма част от живота си с видинското училище ОУ "Иван..

публикувано на 09.07.22 в 18:45

Искра Иванова: Мечтата ми е да мога да говоря за Арчар

Главен герой в това издание на "Калейдоскоп" е Искра Иванова, една млада авторка от нашия Северозапад, която пише проза.  Във Фейсбук-страницата "Аз обичам Арчар" тя сподели своя разказ, получил трета награда в литературния конкурс "Тайните на изгубения..

публикувано на 28.05.22 в 18:20

Учителят Милена Георгиева: Хората ходят на работа, аз ходя на училище и така цял живот

В навечерието на 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в "Калейдоскоп" г остува Милена Георгиева,  дългогодишен учител по български език и литература ППМГ "Екзарх Антим Първи"..

публикувано на 21.05.22 в 18:45

Видинската гимназия 140 години след създаването си

  140 години навършва видинската гимназия "Цар Симеон Велики" тази година,  точно на 11 май, деня на Светите братя Кирил и Методий. "Духовната съкровищница" на Видин, така я нарича художничката Венера Константинова, която е възпитаник на училището...

публикувано на 07.05.22 в 18:45