Българин от Видин - емигрант с международен принос в развитието на глобалния бизнес и технологии

Лъчезар Камарашки е от Видин, но по-голямата част от целия си съзнателен живот е прекарал в чужбина. Учил е във Виена, работил е за Европейската агенция за космически изследвания, после пак е учил в Щатите и то не къде да е, а в Сан Франциско, работил е..

обновено на 09.08.23 в 19:22

Мирела Караджова- "Аз съм визуален артист по образование и пътешественик по душа"

В "Другата истина" гостува Мирела Караджова- художник по образование или визуален артист, както се самоопределя, и пътешественик по душа- вярва в прераждането и смята, че българите по света са два типа- едните работят за просперитета на страната, в..

публикувано на 14.06.23 в 17:37

Българите в Судан - пилоти и хуманитарни работници

В България се прибират първите българи, евакуирани от Судан. Сънародниците ни пристигат с полет от Берлин този следобед. От общо 31 българи, които са заявили желание да напуснат страната, досега 21 успешно са евакуирани от африканската държава. Кризисен..

публикувано на 26.04.23 в 16:15

Как България загуби своя параклис до Божи гроб

На Светла сряда ще посетим Базиликата "Възкресение Христово" в Йерусалим, за да разберем, как изгубихме нашия параклис там. Т ова е един от първите християнски храмове в света, построен на мястото, където според преданието е разпнат, погребан, а сетне и..

публикувано на 19.04.23 в 17:35

Марион Колева: Венецуела е като красиво хищно цвете

Марион Колева-Георгиева е българска журналистка, поетеса, публицист и преводач. Член е на Съюза на българските журналисти и на Лига на българските писатели в САЩ и по света.  Родена е в Лом, завършила е журналистика в Софийския..

публикувано на 16.03.23 в 11:20

Велислава Методиева от Доха: Днес светът е футбол

В "Другата истина " днес разговаряме с Велислава Методиева за Световното футболно първенство в Катар. Младата жена е родена във Видин, но от 13 години живее в Доха, столицата на Катар и работи като консултант на министъра на информационните и..

публикувано на 30.11.22 в 16:25

Ветеран от Корейската война, постигнал Американската мечта, ще бъде погребан в България

В "Другата истина" ще почетем паметта на един от най-дейните участници в предаването- истински родолюбец, който макар и принуден още като младеж да напусне родината, никога не я е забравял и винаги повтаряше- "Аз може и целия си съзнателен живот да съм..

публикувано на 05.10.22 в 17:39

Николай Антов с втора песен в Германия за година

Николай Антов е от Враца, но от няколко години живее с родителите в Германия. В писмо до Радио Видин той разказва своята нелека история: "Здравейте! Казвам се Николай, но съм познат на хората като NICK.  На 21 години съм, роден съм във Враца и съм с..

публикувано на 14.09.22 в 16:10

Българка получи обезщетение след спечелено дело в Италия

Историята е на Нена Борисова от Брегово, която претърпява инцидент в Неапол. Тя е на 70 години и преди да замине за Италия, както повечето жители на пограничния град, работи дълги години в съседния сръбски град Неготин. После става "баданте" в италиански..

публикувано на 07.09.22 в 19:19

Българка от Валенсия: Всичко поскъпва, цените скачат почти всеки ден

Кризата е повсеместна - цените на горивата, наемите, хранителни стоки растат непрекъснато. Работа няма и за самите испанците, камо ли за българите. Минималната заплата е 900 евро, а социалната пенсия - 450. Свършиха и парите за компенсиране последиците..

публикувано на 24.08.22 в 17:36