Велислава Методиева от Доха: Днес светът е футбол

В "Другата истина " днес разговаряме с Велислава Методиева за Световното футболно първенство в Катар. Младата жена е родена във Видин, но от 13 години живее в Доха, столицата на Катар и работи като консултант на министъра на информационните и..

публикувано на 30.11.22 в 16:25

Ветеран от Корейската война, постигнал Американската мечта, ще бъде погребан в България

В "Другата истина" ще почетем паметта на един от най-дейните участници в предаването- истински родолюбец, който макар и принуден още като младеж да напусне родината, никога не я е забравял и винаги повтаряше- "Аз може и целия си съзнателен живот да съм..

публикувано на 05.10.22 в 17:39

Николай Антов с втора песен в Германия за година

Николай Антов е от Враца, но от няколко години живее с родителите в Германия. В писмо до Радио Видин той разказва своята нелека история: "Здравейте! Казвам се Николай, но съм познат на хората като NICK.  На 21 години съм, роден съм във Враца и съм с..

публикувано на 14.09.22 в 16:10

Българка получи обезщетение след спечелено дело в Италия

Историята е на Нена Борисова от Брегово, която претърпява инцидент в Неапол. Тя е на 70 години и преди да замине за Италия, както повечето жители на пограничния град, работи дълги години в съседния сръбски град Неготин. После става "баданте" в италиански..

публикувано на 07.09.22 в 19:19

Българка от Валенсия: Всичко поскъпва, цените скачат почти всеки ден

Кризата е повсеместна - цените на горивата, наемите, хранителни стоки растат непрекъснато. Работа няма и за самите испанците, камо ли за българите. Минималната заплата е 900 евро, а социалната пенсия - 450. Свършиха и парите за компенсиране последиците..

публикувано на 24.08.22 в 17:36

Да си пленник в Афганистан- разказва журналистът Георги Милков

На 15 август се навърши една година от връщането на талибаните на власт в Афганистан. На тази дата през 2021 година животът на афганистанците се преобърна на 180 градуса. Силите на САЩ и НАТО се изтеглиха след 20-годишна военна намеса в страната,..

публикувано на 17.08.22 в 17:00

Емил Михайлов от Торонто: Избрах да съм гражданин на света

Емил Михайлов от Видин е осъществил мечтата си- има това, което си е пожелал и живее в една от страните с най-висок стандарт на живот. Постигнал е всичко сам и много добре знае цената на това, да започнеш от нулата в чужда страна. Разговаряме за пътя,..

публикувано на 06.07.22 в 17:55

Александър Василев- Василевса: Стинг притежава две мои картини

В живота трябва да има авантюра, иначе не е интересно. Това каза за Радио Видин врачанският художник Александър Василев- Василевса, известен с нестандартните си инсталации и провокативно представяне на произведенията си. Живял е  10 години в Ню Йорк и..

публикувано на 08.06.22 в 17:30

За българите в Албания - истории от миналото и днес

Обикновено мислим за българската история само в рамките на съвременните ни граници, т.е. събитията и личностите тук. Има обаче хора, които определят идентичността си като българска, но живеят далеч от България. Пример за това са и българите в Албания...

публикувано на 27.04.22 в 18:16

Любител художник от Лом реди първата си изложба в Италия

Димитрина Симеонова от Лом подготвя самостоятелна изложба в Италия. Това ще бъде първата й самостоятелна изява като любител художник. Ще покаже творчеството си в Монте Белуна, провинция Тривизо, където живее от 20 години. Нарекла е експозицията..

публикувано на 20.04.22 в 17:18