Филип Захариев и неговата одисея от Видин до края на света

Днес ще ви пренесем далеч на север- чак до остров Шпицберген в най-северната част на Норвегия. Наричат го Дивия запад на Арктика- място, където през половината година е пълен мрак, а през другата- слънцето изобщо не залязва. И точно там е намерил своето..

публикувано на 11.05.16 в 18:25

Кирил Маринов- човекът с огромно сърце, дарил повече от един милион лева за хората в Монтанско

Днес в "Другата истина" ще ви разкажа за добрите дела на един прокуден българин към неговата Родина. Той е роден в монтанското село Винище и наистина дава повод за гордост, че е от Северозапада. Независимо че целия си съзнателен живот е прекарал извън..

публикувано на 04.05.16 в 19:15

Ваня Дюлгерова: В Австралия Министерството на емиграцията има списък с търсени професии

В "Другата истина" днес ще се пренесем в Австралия и по-точно във втория й по големина град- Мелбърн. Идеята за това дойде от една публикация, в която се обясняваше, че откритото там през 2005 година Българско неделно училище, работи по програма на..

публикувано на 06.04.16 в 18:15

С Явор Велчев-Яви за живота като на кино или какво е да си част от света

Гост на "Другата истина" днес е един много атрактивен млад човек, който е обиколил почти целия свят. Казва се Явор Велчев-Яви, на 38 години е, макар да изглежда 10 години по-млад и обича да пътешества по света. По образование е юрист, специализирал е в..

обновено на 17.02.16 в 18:30

Тихомир Тодоров от Чехия: " Работя в един от заводите на "Шкода" за 1300 лв"

Какво може да накара един човек на изкуството да изостави професията си и да стане част от 22-те хиляди работници в завод на 1000 км от родния му дом. Какво не успя да направи България, че да задържи хората в трудоспособна възраст, за разлика от Чехия,..

публикувано на 03.02.16 в 18:15

За любимите кулинарни рецепти на българите по света

В днешното издание на Другата истина ще се разходим в различни страни по света, за да разберем, кои са любимите ястия на нашите сънародници там. Къде маслото задължително присъства на всяко ядене, а млякото измества водата. Какво едни внучена най-много..

публикувано на 27.01.16 в 19:19

Да си войник в Афганистан

В "Другата истина" днес говорим за българските военни, чиито мисии са обикновено в едни от най-опасните страни. В един от най-студените дни през годината, когато навън температурата е минус 17 градуса, се пренасяме в една от най-горещите точки на земята-..

публикувано на 21.01.16 в 15:31

Бившият собственик на ромската телевизия във Видин, Петър Филипов: "В чужбина колкото и да си успял, носталгията те смачква..."

Ден преди ромската Нова година и старта на 3-дневното й прзнуване или т.нар Банго Васил, говорим за българските роми, на които по една или друга причина част от живота им преминава извън Родината. Ще ви срещна с един успял човек и у дома, и навън...

публикувано на 13.01.16 в 18:09

Соня Мачорска: "В Южна Африка хората са невероятно добронамерени, усмихнати и любезни"

Днес чрез "Другата истина" се пренасяме в Южното полукълбо, по -точно в Република Южна Африка, а наш гид е журналистката от Видин Соня Мачорска. Южна Африка е може би единствената държава на африканския континент, която носи в себе си толкова много от..

публикувано на 06.01.16 в 17:36

Да гледаш внуци в Лондон

За много млади българи понятието "чужбина" не е втора родина, а първа- страна, в която те са се родили или растат, страна, която познават най-добре и която им е най-мила. Дали Англия ще бъде родина за децата и внуците на Нели Бушева , тя не знае. Знае..

публикувано на 16.12.15 в 18:39