Видинският футболист Александър Кирилов: "Ако някой от съотборниците ми посети България, ще забрави за връщане в Исландия"

26-годишният Александър Кирилов попада в Исландия случайно, но не съжалява за решението си. Живее в градче с около 1 500 жители, отстоящо на 200 км от Гренландия и на 500 от столицата Рейкявик. За 4-те месеца, прекарани там, е научил 4 думи от..

публикувано на 17.01.18 в 18:25

С Радио ВИДИН при българите по света през 2017 година

В "Другата истина" представяме едни от най-запомнящите се и интересни събеседници от срещите ни през 2017 година. Едно момче от Видин показа, че Българският Северозапад неоснователно е пренебрегван, защото Гардиън го обяви за един от 60-те..

публикувано на 03.01.18 в 18:25
Босилеград

Защо се случи инцидентът с българските лекари в Босилеград

В "Другата истина " днес ще се спрем на инцидента с българските медици в Босилеград, които трябваше да извършат безплатни прегледи на наши сънародници там от района. По думите на Иван Николов, председател на Културно-информационния център /КИЦ / в..

публикувано на 15.11.17 в 18:15

Янка Такева: "Над 250 000 българчета са с родителите си в чужбина, а 12 % от българските ученици живеят с баби и дядовци"

Данните са от официално проучване на Синдиката на българските учители , които изнесе в "Другата истина" председателят му, Янка Такева: " В България няма статистика колко деца живеят в чужбина със своите родители и колко деца са тук без родители,..

публикувано на 11.10.17 в 18:05

Таня Найденова от Испания: "Към българската асоциация в Памплона създадохме и трудова борса за нуждаещите се"

Видинчанката живее в столицата на Навара- Памплона от години, но със съпруга си- испанец, са твърдо решени след пенсионирането си да се завърнат в България и заживеят във видинското село Каленик. За целта вече са купили къща и я ремонтират. "Съпругът..

публикувано на 16.08.17 в 18:15
Виталия Ивайлова се връща с много нови впечатления от източноазиатската страна.

Студентка от Видин посети Шанхай

Днес ви срещаме с Виталия Ивайлова , родом от Видин, към момента студентка в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Виталия изучава "Международни отношения" и това лято получава интересно предложение за дълго пътешествие на изток, по проект за..

публикувано на 16.08.17 в 15:27
Иво Богданов със съпругата си Снежина

Иво Богданов: "От дома по-хубаво няма!"

От дома по-хубаво няма! В това е беден Иво Богданов от Монтана, който се завърна след 7 години в гръцки затвор. Той бе обвинен в убийство, което не бе доказано. Битката продължава, но се надявам да се справим. На всички ни беше трудно, но..

публикувано на 02.08.17 в 15:13

Десислава Иванова от Австрия: Пътувам с кола и ползвам два лифта до местоработата си

Днес в "Другата истина" ви представям една симпатична млада жена от Видин, която от 3 години живее в селце в австрийските Алпи. Интересното е, че е попаднала там не защото е търсела работа или е искала кардинално да промени живота си, а водена от..

публикувано на 05.07.17 в 18:05

Мария Тодорова от Франкфурт: "Изискванията към новопристигащите чужденци много се промениха"

Началото за българите, дошли да работят в Германия е трудно, но си заслужава, твърди младата жена. Гостенката ми в "Другата истина" днес идва от Висбаден- град на около 30 км от Франкфурт. Работи като възпитател в детска ясла на "Дойче банк" във..

публикувано на 21.06.17 в 18:00

За българските църкви във Франция

Днес говорим за българските църкви във Франция и религиозно -просветната им дейност. Мои събеседници са архимандрит Емилиян Боцановски от Българската православна църковна община в Париж "Св. патриарх Евтимий Търновски" и протойерей Петър Симеонов, който..

публикувано на 27.04.17 в 09:56