Илиян Луцин: "Новите емигранти в Австрия се различават от старите"

Как средата формира нашето поведение и намерения? Наистина ли човек става по-дисциплиниран в зависимост от условията, в които се труди и живее? Какво става с нашето съзнание, като отидем в една подредена в най-общия смисъл на думата държава? Това се..

публикувано на 21.05.14 в 15:00

Българите в Испания проведоха петия си фолклорен събор- Георгьовден

Фолклорният събор на българите - Гергьовден се проведе на 4 май в гр. Алхемеси. Инициативата бе на Асоциацията на българката общност "Бялата лястовица", съвместно с български сдружения от Валенсия, Барселона и Сарагоса. Събитието се състоя в рамките на..

публикувано на 14.05.14 в 19:23
В една от многото плантации за мандарини в околностите на Триполи

За добрите времена на българските специалисти в Либия

Днес в предаването "Другата истина" ще говорим за Либия и хубавите времена за българските специалисти там . До края на 80-те години на миналия век, българските медици и инженери бяха доста ценени в арабската страна. С течение на годините обаче,..

публикувано на 02.04.14 в 18:52

Дмитрий Терзи от Одеса: "България ни позабрави..."

Украйна продължава да е основна тема на всички информационни агенции през последните дни. В страната по официални данни живеят между 250 000 и 300 000 българи . Наскоро нашите сънародници там бяха посетени и от външния ни министър, Кристиан Вигенин...

публикувано на 12.03.14 в 19:06
Другата истина

С Радио ВИДИН при българите в чужбина

В навечерието на петата годишнина от създаването на РАДИО ВИДИН , в " Другата истина " представяме успехите и проблемите на българите в чужбина. С помощта на събеседниците ни днес ще се пренесем в различни точки на света, там,  където звучи и българска..

публикувано на 26.02.14 в 16:06
Славка Николова:

Славка Николова: "Децата от училище "Васил Левски" в Аликанте знаят кой е Дякона"

141 години след смъртта на Васил Левски, когото нацията определи като най-великия българин, в "Другата истина" си задаваме въпроса познат ли е той за децата в българските училища по света , които носят името на Апостола на свободата. Те са няколко в..

публикувано на 19.02.14 в 17:25

Земетресения и наводнение изплашиха българите на остров Кефалония и в Рим

Днес в "Другата истина" говорим за българите в Гърция и Италия , които през последните дни бяха разтърсени от природни катаклизми- няколко земетресения на остров Кефалония и наводнение в Рим.     Силно земетресение с магнитуд 6,1..

публикувано на 05.02.14 в 16:28
Райко Матеев:

Райко Матеев- един българин в Тайланд или да имаш смелостта да започнеш живота си наново

Днес в "Другата истина" по РАДИО ВИДИН представям един наш сънародник, който е доказал, че дори и след 50-годишната си възраст, човек може кардинално да промени живота си, и то към по-добро. Преди години Райко Матеев попада на остров Пукет, Тайланд и..

публикувано на 29.01.14 в 15:30
       Съюз на българите в чужбина: Българи прекосяват Ламанша, за да търсят работа в Англия 

20 процента от най-богатите българи са с по-нисък среден доход от най-бедните в богатите държави

След като вече мина 1 януари от 2014 г. - датата, на която отпаднаха ограниченията за достъпа на българи и румънци до трудовите пазари в Европейския съюз , очакваният приток на имигранти от двете страни в Западна Европа продължава да е тема, която се..

публикувано на 08.01.14 в 15:55

Коледа с българите по света

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници- Коледа. Ето защо в "Другата истина" говорим за това как празнуват Коледа и Нова година българите по света. Предлагам ви интересни истории на наши сънародници, които днес са далеч от родния дом- в..

публикувано на 24.12.13 в 09:30