Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Конкурс за коледна приказка обявиха във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин и Превантивно-информационният център към него обявиха конкурс за детско творчество "Коледна приказка". Конкурсът е за деца на възраст между 10 и 14 години, а максималният обем на приказката- до три..

публикувано на 25.11.22 в 15:28

Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие от страна на партньора си

Изследване на Агенцията на Европейския съюз за основни права сочи, че 23 % от жените в България са жертва на сексуално или физическо насилие от страна на партньорите си, съобщи психологът от фондация "Асоциация Анимус" Ани Торозова:..

публикувано на 25.11.22 в 14:54

Победител в поетичен конкурс на Програма "Христо Ботев" представи книгите си във Видин

Носителят на наградата от поетичен конкурс за незрящи на Националното радио Емил Георгиев представи книгите си във Видин. Заедно с поетесата Мария Славкова участва в 85-ия Литературен салон, който се проведе в читалище "Цвят 1870" във Видин...

публикувано на 11.11.22 в 17:15
Така изглеждаше първата у нас въртележка за деца с увреждания, когато беше монтирана във Враца

Счупиха люлка и въртележка за деца с увреждания във Враца

Повредени са съоръженията за деца с увреждания на детската площадка пред читалище "Развитие" във Враца. Те бяха осигурени със средства от дарения  и бяха монтирани преди три години. За изграждането им майки на деца в неравностойно положение..

публикувано на 11.11.22 в 16:09

Занаятчия с идея за трудово предприятие за хора с увреждания във Видин

Занаятчия, който живее във Видин, иска да създаде трудово предприятие за хора с увреждания. За целта  Андриян Стоянов  е регистрирал неправителствена организация и търси съмишленици. Той самият е ковач и до преди няколко години упражнявал..

публикувано на 08.11.22 в 15:21

"Капачки за бъдеще" - грижа за хората и природата

От скоро Видин е част от инициативата "Капачки за бъдеще". Видинският благотворителен клуб организира акция за почистване, която ще е този уикенд. В групата в социалната мрежа събират предложения къде да се проведе.  "Имаме фейсбук група. Казва се..

публикувано на 08.11.22 в 13:30

Нова социална услуга в Кула очаква първите си потребители

Център за настаняване от семеен тип за хора с психични разстройства  заработи  в град Кула о т началото на ноември . Той е с капацитет 20 души и е разположен в сградата на закрития преди години Дом за деца и младежи с увреждания, на която е..

публикувано на 04.11.22 в 16:25

Сдружение "Първи юни" става на 20 години

Сдружение "Първи юни"- Бяла Слатина вече 20 години с мисия да работи за закрила правата на децата и постигане на независим живот за хора от рискови групи.  Инициатор е на десетки дарителски инициативи. Ще отбележат годишнината с изложба, на..

публикувано на 14.10.22 в 17:40

Ани Пачалова за музиката и стиховете

Ани Пачалова е родом от Враца, един от младите таланти на Северозапада. От малка е увлечена от фолклора. Пише стихове и сбъдва мечтите си. Завършва музикална паралелка в училище "Отец Паисий" във Враца, а сега продължава да изучава фолклор в..

публикувано на 14.10.22 в 15:25

Община Бойница с грижа за хората с психични разстройства

До 2027 година в страната трябва да бъдат закрити всички специализирани институции за хора с психични разстройства и умствена изостаналост, а настанените в тях да бъдат изведени в по-малки социални жилища.  Община Бойница е сред първите, където това..

публикувано на 10.10.22 в 10:30