Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Седем нови социални услуги ще разкриват в Ружинци

Законът за социалните услуги за първи път въведе планиране на социалните услуги, финансирани от държавния бюджет, като водещи ще са общинските администрации. Националната карта на социалните услуги е обвързана с преброяването на населението и..

публикувано на 20.03.23 в 10:40

Повече места ще има в кризисния център за деца във Видин

Повече ще са местата в кризисния център към Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Видин . С изготвянето на Национална карта за социалните услуги се предвижда местата, които сега са шест,  да бъдат увеличени на десет, каза..

публикувано на 17.03.23 в 17:19

Обучение по долекарска помощ премина екипът на фондация "Подкрепа за реализация"

Екипът на фондация "Подкрепа за реализация" премина обучение за оказване на долекарска помощ  на работното място. Курсовете се провеждат от БЧК. Според д-р Цветана Йоникова в случай на инцидент, хората, които са свидетели, ще са подготвени как да..

публикувано на 24.02.23 в 16:55

Над 3000 лева събраха за дни ученици от Видин за училище в Турция

В училище "Иван Вазов" във Видин, където поставиха кутии за дарения, събраха 3200 лева за училище в Турция, с което работят по съвместен проект. Помощта е за град Кахраманмараш, засегнат от опустошителните земетресения в началото на миналата..

публикувано на 18.02.23 в 10:10

Във всяко от населените места в община Брегово има паметни плочи на Васил Левски

На 18 февруари отбелязваме 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Отдаваме почит пред делото и личността му. През годините е наложено възпоменателните церемонии да са ден по-късно на 19 февруари.  Във всичките осем населени..

публикувано на 17.02.23 в 17:07
Разрушенията в Турция през 1999 година

Видинчанин, помагал в Турция като доброволец след земетресение преди 24 години, призовава да помогнем

Опустошителните земетресения в Турция и Сирия от преди дни предизвикаха вълна от съпричастност. Подобно бедствие в Турция преживяват през лятото на 1999 година. Епицентърът тогава е в Измитския залив в Северозападната част на страната...

публикувано на 10.02.23 в 16:54

Организации отправиха призив срещу насилието над жени

Българска платформа към Европейско женско лоби в последния ден на 48-то Народно събрание (НС) отправи отворено писмо до политически партии и коалиции и персонално до депутати. Поводът е убийството на 62-годишна жена във Враца, а писмото е..

публикувано на 06.02.23 в 15:34

Жасмина от Видин е победителка в конкурс на Британското посолство

Момиче от Видин е сред победителите в конкурса "Прокурор за един ден". Инициативата е на Кралската прокурорска служба и Британското посолство в София. Организира се в партньорство с Асоциацията на прокурорите в България,  Центъра за етнически диалог..

публикувано на 03.02.23 в 17:45

"Едно" на 27 януари 2023 година

В "Едно", предаването, което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация"-Видин  говорим за новата формула за изчисляване на проценти от териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК). Напомняме и какъв е редът за получаване..

публикувано на 27.01.23 в 17:40

Митко Николов: Мерките за наемане на работа на хора с увреждания трябва да са насочени към самите тях

Програмите, с които се осигуряват средства за наемане на работа на хора с увреждания, трябва да са насочени към самите тях, не само към работодателите. Това коментира Митко Николов от Видин, изпълнителен директор на  "Център за независим живот" ...

публикувано на 20.01.23 в 17:25